Livre
Néerlandais

Mevrouw Fledder neemt wraak

Lieneke Dijkzeul (auteur), Camila Fialkowski (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
6-8 ans et plus
Maartje verveelt zich in de vakantie. Samen met twee nieuwe vriendjes plaagt ze de oude mevrouw Fledder. Maar die laat dat niet op zich zitten. Vanaf ca. 8 jaar.
Sujet
Pesten, Vervelen
Niveau de lecture
AVI 6
Titre
Mevrouw Fledder neemt wraak / Lieneke Dijkzeul ; tek. van Camila Fialkowski
Auteur
Lieneke Dijkzeul
Dessinateur
Camila Fialkowski
Langue
Néerlandais
Éditeur
Tilburg: Zwijsen, 2000
53 p. : ill.
ISBN
90-276-4468-3

Commentaires

Ook Mevrouw Fledder neemt wraak van Lieneke Dijkzeul verdient waardering. Het is een boek over pesten. Maartje is net verhuisd en haar nieuwe vriendjes vinden het leuk om de oude mevrouw Fledder te plagen. Omdat de pesterijen uit de hand lopen, voelt Maartje zich schuldig. Bovendien ontdekt ze dat mevrouw Fledder een grappige en intelligente dame is, die een wraakplan heeft om de gemene jongens te straffen. Opvallend is de manier waarop de mechanismen van pesterijen blootgelegd worden. Er is één grote pestkop, Robbie, in wezen een zielig kind dat zich stoer wil voordoen en wil testen hoe ver hij kan gaan. Maartje en Niek zijn de meelopers. Zij pesten om niet zelf het slachtoffer te worden en worden door Robbie voortdurend onder druk gezet. Het slachtoffer, mevrouw Fledder laat niet op haar kop zitten en laat Robbie ondervinden wat het is om gepest te worden. Een grappig verhaal mét bodem. Vanaf zeven jaar. [Vanessa Joosen]
Het is vakantie en Maartje is net verhuisd naar een stad waar ze nog niemand kent. Dan komt ze op straat twee jongens tegen die de oude mevrouw Fledder plagen. Maartje mag meedoen maar als de plagerijen gaandeweg echte pesterijen worden weet Maartje niet meer zeker of ze het nog wel zo leuk vindt. Gelukkig is mevrouw Fledder een vrolijk persoon die voor geen kleintje vervaard is. Ze neemt het lot in eigen hand en neemt op haar eigen wijze wraak. Humoristisch, origineel verhaal met veel herkenbare situaties. Het taalgebruik is eenvoudig, vlot en eigentijds. De zinnen zijn kort en beginnen telkens op een nieuwe regel. De bladspiegel is rustig. De tekeningen in gemengde techniek zijn dynamisch en karakteriseren de personen en situaties op een geestige manier. Vanaf ca. 8 jaar.

Suggestions