Livre
Néerlandais

Kuikens op de dierderij : een telboek tot en met dertig!

Lida Dijkstra (auteur), Alice Hoogstad (dessinateur)

Kuikens op de dierderij : een telboek tot en met dertig!

Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
De kippen van Hendrik Haan krijgen op een dag wel dertig kuikentjes. Hoe houdt Hendrik al die kleintjes uit elkaar? Gelukkig weten de andere dieren van de Dierderij een oplossing. Prentenboek met kleurrijke, dynamische illustraties en tekst op rijm. Vanaf ca. 4 jaar.
Sujet
Kuikens, Tellen
Extra subject
prentenboeken
Titre
Kuikens op de dierderij : een telboek tot en met dertig!
Auteur
Lida Dijkstra
Dessinateur
Alice Hoogstad
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2016
[28] p. : ill.
ISBN
9789024569564 (hardback)

Commentaires

Op de Dierderij krijgen alle kippen van Hendrik Haan kuikentjes, wel dertig in totaal. Maar hoe houdt Hendrik Haan al zijn dertig kindjes uit elkaar, en hoe zorgt hij ervoor dat er niemand zoekraakt? Gelukkig hebben de schapen Toerelijn en Tierelijn een goed idee: ze breien voor elk kuiken een herkenbaar truitje. Vanaf dat moment raken de kuikens nooit meer kwijt. Totdat… Een vrolijk voorjaarsboek dat peuters en kleuters uitnodigt om de kuikens op elke pagina te tellen. De lichtvoetige tekst op rijm is ritmisch en met vaart geschreven. Eerder schreef de auteur over deze beestenbende 'Welkom op de Dierderij' en 'Logeetjes op de Dierderij'*, die speels en geestig werden geïllustreerd door Noëlle Smit. Nu zijn de illustraties van de hand van Gouden Penseel-winnares Alice Hoogstad. Evenzo vrolijk gekleurd en dynamisch, maar net iets minder uitbundig. Vanaf ca. 4 jaar.

Kuikens op de dierderij

Op een dag heeft Haan groot nieuws. Hij  kraait het uit bij de andere dieren: hij wordt vader! Van hoeveel kuikentjes? Je raadt het nooit. Eerst zijn het er negen, dan zeventien. Er komen er nog drie bij en dan weer tien, bij verschillende mama's. Dertig kuikentjes krabbelen samen uit het ei. Maar hoe gaat hij ze uit elkaar houden en gaan ze het hele erf niet afbreken? Er zijn veel dieren op de boerderij en allemaal zullen ze hun steentje bijdragen om het polygame gezin bij te staan. Er wordt een trein gemaakt om de kuikens te kunnen vervoeren, ze krijgen gebreide hemdjes met een nummer om ze uit elkaar te houden. In de kuikencrèche krijgen ze 'hoe-overleef-ik'-les van Kaatje Koe. 'Pas op', zei Kaat, 'voor snoek en valk, voor vos en open vuur. Bij hagel, sneeuw of bliksem blijven jullie in de schuur.'  Alle dieren dragen bij tot de opvoeding en elke dag leren de kuikens bij. Ze gingen er nooit meer vandoor, behalve die ene keer toen de trekker nog aan stond stond en ze naar het str…Lire la suite

Suggestions