Livre
Néerlandais

Vroem!

Leo Timmers (auteur)
Dans la série:
Public cible:
0-2 ans et plus
Genre:
Vierkant, hardkartonnen prentenboekje met bijna fotografische schilderingen in kleur van zes voertuigen die door dieren worden bestuurd. Vanaf ca. 1 jaar.
Sujet
Auto's
Titre
Vroem!
Auteur
Leo Timmers
Langue
Néerlandais
Éditeur
Hasselt: Clavis, 2006
[12] p. : ill.
ISBN
9789044805666

Commentaires

In deze tekst wil ik tien nieuwe prentenboeken voor peuters en jonge kleuters toetsen aan 'de realiteit', aan mijn observaties van spelende en luisterende peuters. Ik ga m.a.w. na of de boekjes goed passen in en steun kunnen bieden aan het ontwikkelingsproces. Voor elk van de drie eerste levensjaren gelden aparte mogelijkheden en voorwaarden.

Herkennen en benoemen

Lukas, 22 maanden oud, heeft nog een lange weg af te leggen eer hij naar een vrij complex verhaal zal kunnen luisteren. Als baby en jonge peuter kreeg hij allerlei boekjes cadeau en zijn ouders en grootouders leerden hem hoe er door de bladzijden om te slaan telkens weer een nieuw prentje tevoorschijn kwam. De knisper-, plastic- en kartonboekjes werden niet alleen gebruikt om in te kijken. Lukas stak ze in zijn mond, hij bouwde er torens mee en gooide ze op de grond. Geleidelijk leerde hij dat boeken er zijn om te 'lezen'. Hij ontdekte dat je de prentjes niet ondersteboven mag houden en dat je de bladzijden van…Lire la suite
Hardkartonnen, vierkant boekje met twee afgeronde hoeken. Het bevat zes afbeeldingen van verschillende speelgoedauto's: een jeep, familieauto, taxi, sportauto, trouwauto en een koningsauto. In alle auto's zitten aangeklede dieren. De tekst is totaal overbodig: "Vroem!"... en dan het type auto, dit kan de voorlezer zelf ook wel bedenken. De illustraties zijn kleurrijk, origineel, maar ook fantasieloos. Ze zijn neergezet tegen een witte achtergrond met soms schaduwstreepjes met een computeranimatie. Een wat mager geheel, misschien voor de autominnende peuter nog wel aardig. Tekst en tekeningen op voor- en achterplat. Vanaf ca. 1 jaar. Deel uit een serie van drie*.

Vroem!

Dit stevig gekartonneerde boekje is handig van formaat voor baby- en peuterhandjes. Het kan tegen een stootje maar niet tegen tandjes. In 'Vroem' kunnen de allerkleinsten kennis maken met alle soorten auto's en hun chauffeurs, die er nogal grappig uitzien. Want wie heeft er al eens een neushoorn met een sportwagen zien rijden, of een krokodil met een jeep?