Livre
Néerlandais

Diepzeedokter Diederik

Leo Timmers (auteur)

Diepzeedokter Diederik

Public cible:
3-5 ans et plus
Diepzeedokter Diederik duikt elke dag in zijn speciale duikboot de oceaan in om allerlei dieren in nood te helpen, maar op een dag raakt hij zelf in de problemen. Prentenboek met zachtgekleurde tekeningen. Vanaf ca. 4 jaar.
Titre
Diepzeedokter Diederik
Auteur
Leo Timmers
Langue
Néerlandais
Éditeur
Hasselt: Clavis, 2009
[32] p. : ill.
ISBN
9789044807103

Commentaires

Elke dag duikt diepzeedokter Diederik in zijn speciale duikboot de oceaan in om vissen en andere zeedieren in nood te helpen. Maar op een dag raakt hij zelf in de problemen. Wie kan hem nu redden? Dat dokter Diederik eerder patiënten als een kwal met rugpijn of een sardientje met een vies lijfgeurtje behandelde, maakt de lezer meteen nieuwsgierig. De goedlopende, met humor en woordspelingen geschreven tekst, in royaal lettertype, vormt een eenheid met de illustraties vol geinige details over een dubbele pagina. De grafisch vormgegeven prenten zijn helder van belijning, duidelijk en herkenbaar en uitgewerkt in enkele rustige hoofdtinten tegen een zeeblauwe achtergrond. Kloek gebonden prentenboek met de hoofdpersoon in duikboot afgebeeld op de kaft en de titel in grote, vette witte letters. Een heerlijk fantasievol kijk- en voorleesboek voor kikvorskinderen vanaf ca. 4 jaar.

Diepzee Dokter Diederik

Dokter Diederik gaat elke dag met zijn duikbootje naar de bodem van de zee om zieke dieren te helpen. Op zijn tocht naar beneden helpt hij eerst een zeepaardje dat niet goed meer ziet, daarna een haai met tandpijn, vervolgens een inktvis met pijnlijke armen en tenslotte een zwaarmoedige walvis. Wanneer de dokter terug wil naar boven blijkt zijn duikboot helemaal vast te zitten. Gelukkig komen de dieren hem helpen waardoor hij terug boven water kan komen. Klassiek opgebouwd verhaaltje: de dokter ontmoet de dieren één voor één en helpt hen en nadien komen de dieren samen om hem te helpen. Veel sterker dan het verhaal zijn de fantasievolle illustraties. Elke ontmoeting met een dier wordt over twee bladzijden naast elkaar visueel uitgewerkt. Het leuke duikbootje blijkt heel wat verborgen kanten te hebben en past zich aan aan de noden van de patiënten. Van bij een oogarts kom je in de tandartsstoel terecht; een EHBO-ruimte wordt nadien een gemakkelijke stoel waarin de walvis zijn verhaa…Lire la suite