Livre
Néerlandais

Broem!

Leo Timmers (auteur)
Dans la série:
Public cible:
0-2 ans et plus
Genre:
Vierkant, hardkartonnen prentenboekje met bijna fotografische schilderingen in kleur van zes voertuigen die door dieren worden bestuurd. Vanaf ca. 1 jaar.
Titre
Broem!
Auteur
Leo Timmers
Langue
Néerlandais
Édition
3
Éditeur
Hasselt: Clavis, 2010
[12] p. : ill.
ISBN
9789044805949 (hardback)

Commentaires

In deze tekst wil ik tien nieuwe prentenboeken voor peuters en jonge kleuters toetsen aan 'de realiteit', aan mijn observaties van spelende en luisterende peuters. Ik ga m.a.w. na of de boekjes goed passen in en steun kunnen bieden aan het ontwikkelingsproces. Voor elk van de drie eerste levensjaren gelden aparte mogelijkheden en voorwaarden.

Herkennen en benoemen

Lukas, 22 maanden oud, heeft nog een lange weg af te leggen eer hij naar een vrij complex verhaal zal kunnen luisteren. Als baby en jonge peuter kreeg hij allerlei boekjes cadeau en zijn ouders en grootouders leerden hem hoe er door de bladzijden om te slaan telkens weer een nieuw prentje tevoorschijn kwam. De knisper-, plastic- en kartonboekjes werden niet alleen gebruikt om in te kijken. Lukas stak ze in zijn mond, hij bouwde er torens mee en gooide ze op de grond. Geleidelijk leerde hij dat boeken er zijn om te 'lezen'. Hij ontdekte dat je de prentjes niet ondersteboven mag houden en dat je de bladzijden van…Lire la suite
Klein, vierkant, hardkartonnen prentenboek met twee afgeronde hoeken over zes verschillende voertuigen. Op de linkerpagina een tweeregelige tekst met telkens het startwoordje 'Broem!, vetgedrukt in zeer grote letters. Dan volgt de zin 'Daar komt de vrachtwagen.' (c.q. de tractor, hijskraan, heftruck, graafmachine en de wals). Op de rechterpagina een felgekleurde, bijna fotografische schildering van het desbetreffende speelgoedvoertuig, met aangeklede dierenfiguren als bestuurders en passagiers en grappige details, zoals een kikker die voorop zijn heftruck een nijlpaard vervoert en een muis die een groot blok kaas takelt. Op het omslag een afbeelding van een tractor met een varken als bestuurder en een kip met een mand met eieren. Tekst en tekeningen op voor- en achterplat. Leuk boekje voor de allerkleinsten. In dezelfde opzet is verschenen: 'Toeta!'* Vanaf ca. 1 jaar.

Broem!

Een stevig gekartonneerd boekje geschikt voor baby- en peuterhandjes, dat tegen een stootje kan. In 'Broem' staan werkwagens afgebeeld met hun respectievelijke chauffeurs. Zoals de graafmachine en de mol, de vrachtwagen en de gorilla, de hijskraan en de muis en de tractor met een varken aan het stuur. Vaak is er een grappig verband tussen de dieren en wat ze vervoeren. De gorilla heeft een laadbak vol bananen en apen, de muis tilt met de hijskraan een grote brok kaas op. Leuk om dat samen te ontdekken op de fel ingekleurde illustraties.