Titre
Parched / directed by Leena Yadav ; written by Leena Yadav [e.a.]
Directeur
Leena Yadav
Acteur
Tannishtha Chatterjee Adil Hussain Radhika Apte Hitesh Sonik
Langue
Multilingue, Hindi, Anglais
Éditeur
Homescreen, [2016]
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2015
Durée
112 min.
Note
Hindi en Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands en Frans
EAN
8717249483823
mooov

Commentaires

De derde speelfilm van de Indiase regisseur Leena Yadav is de eerste die internationaal wordt uitgebracht. In een dorpje in het dorre noordwesten van India proberen vier vrouwen van verschillende leeftijd zich los te maken van de tradities en de onderdrukking door hun man en familie. De Nederlandse recensenten vinden de film mooi maar onevenwichtig en geven 3 sterren. Floortje Smit (Volkskrant 30-6-'16): '(...) Yadav durft actuele problematiek aan te snijden en presenteert het in een aantrekkelijk, toegankelijk jasje. De film duurt te lang en de emancipatorische boodschap wordt iets te vet aangezet. Maar het is bijzonder dat Yadav mishandeling, verkrachting en kindbruidjes presenteert in een film die nooit hopeloos wordt. Daarvoor zijn de personages te innemend en worden ze gespeeld door te leuke actrices die taboes giechelend doorbreken. (...)'

À propos de Leena Yadav

Leena Yadav (née le 6 janvier 1971) est une cinéaste indienne, à la fois réalisatrice, monteuse, productrice et scénariste.

Son premier film international La Saison des femmes (Parched) est notamment récompensé au Festival international du film de Toronto,.

Formation et vie privée

Née le 6 janvier 1971 dans le Madhya Pradesh, fille d'un général, elle est diplômée du Lady Shri Ram College for Women (en) de Delhi. Elle est formée à la communication-presse au Sophia College (en) à Mumbai,,.

Elle est mariée …En lire plus sur Wikipedia