Livre
Néerlandais

Thuis!

Leen Van Durme (auteur)
Dans la série:
Public cible:
0-2 ans et plus
Genre:
Eend komt erachter dat elk dier in een ander soort huis woont. Vierkant, hardkartonnen prentenboekje met eenvoudige tekeningen in kleur. Vanaf ca. 1 jaar.
Sujet
Dieren, Wonen
Titre
Thuis!
Auteur
Leen Van Durme
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Hasselt: Clavis, 2010
[10] p. : ill.
ISBN
9789044812510 (hardback)

Commentaires

Dat elk dier ergens anders woont, wordt duidelijk in Thuis!
Leen Van Durme schreef dit werkje voor eenjarige peuters. Ze toont hoe dieren wonen. De kom van de vis, het hok van de hond, de mand van de poes en de stal van de ezel zullen voor de jonge lezertjes vast herkenbaar zijn. Moeilijker is het misschien om de modderpoel van het varken als ‘woonplek’ te benoemen. Op de laatste pagina stelt eend zich voor in haar nest, net als op de flap vooraan. Een aangenaam ogend werkje met duidelijk gestileerde prenten die de peuter vast zullen verrassen. [Lydi Adriaensen]
Eend woont in zijn nest, maar waar zouden de andere dieren wonen? Eend gaat op bezoek bij verschillende dieren. Ieder dier zegt in een korte duidelijke zin waar hij woont: 'Dit is mijn modderpoel, zegt varken.' Een klein, vierkant, hardkartonnen prentenboekje met twee afgeronde hoeken. Het boekje is uitermate geschikt als voorleesboek voor heel jonge kinderen. Het zijn dieren uit de omgeving van het kind waaronder een vis, hond, kat, varken en ezel. De illustraties beslaan steeds een rechterbladzijde. Ze zijn simpel, zwartomlijnd en bestaan voornamelijk uit pastelkleuren. De tekst staat op de witte bladzijde ernaast en is gedrukt in een groot lettertype. Vanaf ca. 1 jaar.

Thuis!

Eend woont in een nest. Maar waar wonen de andere dieren? Eend gaat op bezoek bij vis, hond, varken, poes en ezel en ontdekt zo waar ze wonen. In een korte en duidelijke zin benoemen ze zelf hun huis: ‘Dit is mijn kom, zegt vis.’
'Thuis!' is een klein, vierkant prentenboek met een harde kartonnen pagina's en twee afgeronde hoeken. Peuters kunner er zelf in kijken en samen met een volwassene nieuwe begrippen ontdekken. De dieren die in het boek aan bod komen, kennen ze waarschijnlijk al uit hun directe omgeving of uit andere boekjes: een vis, een hond, een poes, een varken en een ezel. De tekst, gedrukt in een vrolijk en groot lettertype, staat tegen een witte achtergrond op de linkerbladzijde. De tekeningen beslaan de rechterbladzijde. De pastelkleurige tekeningen zijn eenvoudig en zwart omlijnd. In deze reeks is o.a. ook het boekje 'Kunstjes!' verschenen.

Suggestions