Bande dessinée
Néerlandais

Hara Kiwi. 7

Lectrr (auteur)
Extra subject
cartoons, Stripverhalen
Titre
Hara Kiwi. 7
Auteur
Lectrr
Langue
Néerlandais
Éditeur
's-Hertogenbosch: Silvester, 2011
[80] p. : ill.
ISBN
9789058856579 (hardback)

Commentaires

Het is Lectrr weer gelukt! Steven Degryse schotelt je een bonte mix voor van uiterst geselecteerde gags in dit zevende deel van ‘Hara Kiwi’. Als tekenaar debuteerde Lectrr eind jaren 1990 als dagelijkse cartoonist op het internet. Misschien dat hij hierdoor al snel kon publiceren in tijdschriften en vakbladen zoals Humo, Menzo, P-Magazine en Mayonaise Magazine. Sinds 2011 kan je de cartoons van Lectrr ook bewonderen in de krant De Standaard. Met de reeks ‘Lars’ palmde hij tevens de Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg in. Hij kan er wat van en weet steeds opnieuw met zijn gags een combinatie tussen actualiteit en grappige situaties te schetsen. Hierbij werkt de tekenaar steeds even strak en efficiënt.
Dit zevende album telt 78 cartoons, gedrukt in het typische cartoonformaat. Iedere gag bestaat uit een kader per pagina. Als lezer heb je geen last van te drukke kaders of een overkill van meerdere kaders per blad met tal van…Lire la suite
Het zevende boekje van Lectrr (pseudoniem van de Belgische tekenaar Steven Degryse). Een verzameling getekende grappen die eerder los in diverse regionale bladen verschenen. Lectrr bekritiseert de wereld op een persoonlijke en originele manier. Gulliver blijkt in Madurodam geweest te zijn; strontvliegen eten wat de pot schaft; steunzolen voor Platvoetindianen; zelfhulpgroep voor vrouwen die geen nee kunnen zeggen; waarom smurfen blauw van de kou zijn en viagra produceren, en zo nog wat aardige grapjes, een enkele keer leuk, vaak flauw. Alles per computer ingekleurd. Verpakte zogenaamde kanttekeningen bij bedachte situaties die zeker enige amusementswaarde hebben.