Livre
Néerlandais

Delirium amoris

Lauren Oliver (auteur), Willeke Lempens (traducteur)
Dans la série:
Public cible:
15 ans et plus
In een toekomstige wereld wordt liefde gezien als een ziekte, maar genezing kan pas plaatsvinden na het achttiende jaar. Lena (17, ik-figuur) wordt vlak voor haar genezing verliefd op Alex die aan zijn genezing is ontsnapt. Vanaf ca. 15 jaar.
Sujet
Liefde
Titre
Delirium amoris
Auteur
Lauren Oliver
Traducteur
Willeke Lempens
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Delirium
Édition
1
Éditeur
Vianen: The House of Books, 2012
430 p. : ill.
ISBN
9789044332834 (paperback)

Commentaires

Het is 64 jaar geleden dat de president en het Consortium de liefde tot ziekte hebben verklaard. Er is een behandeling tegen gevonden die iedereen rond zijn achttiende moet ondergaan. Door deze behandeling worden emoties enorm afgezwakt. De ziekte heeft de tot de verbeelding sprekende naam ‘delirium amoris’ gekregen. Lena (ik-figuur) is bijna 18 en kan niet wachten tot ze de behandeling mag ondergaan. Ze is heel bang dat ze de ziekte zal krijgen. Haar moeder heeft namelijk zelfmoord gepleegd, omdat de behandeling op haar geen vat had. Tijdens haar laatste Evaluatie ontmoet ze Alex. Deze jongen blijkt nooit behandeld te zijn en houdt er heel andere denkbeelden op na, waardoor Lena aan alles wat ze heeft geleerd gaat twijfelen. Het verhaal wordt heel boeiend verteld. Elk hoofdstuk begint met een spreuk, psalm of citaat uit een van de boeken die alle kinderen moeten lezen, waardoor je als lezer de denkbeelden van de samenleving leert kennen. Een kleine inconsistentie is, dat er door deze…Lire la suite

À propos de Lauren Oliver

Lauren Oliver, née le 8 novembre 1982 dans le comté de Westchester, est une romancière américaine.

Biographie

Œuvres

Série Delirium

  1. Delirium, Hachette Jeunesse, coll. « Black Moon », 2011 ((en) Delirium, 2011), trad. Alice Delarbre (ISBN 978-2-01-202126-6)
  2. Delirium - Livre 2, Hachette Jeunesse, coll. « Black Moon …En lire plus sur Wikipedia

Suggestions