Livre
Néerlandais

Schuld

Lauren Kate (auteur), Mireille Vroege (traducteur)
Cam wil samen met zijn grote liefde Lilith leven. Hij weet dat zij in de hel is en sluit een verbond met Lucifer, de duivel. Cam krijgt twee weken om Lilith opnieuw voor zich te winnen. Vanaf ca. 15 jaar.
Sujet
Engelen
Titre
Schuld
Auteur
Lauren Kate
Traducteur
Mireille Vroege
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Unforgiven
Éditeur
Houten: Van Goor, 2016
298 p.
ISBN
9789000347896 (paperback)

Commentaires

Cam wil net als Luce en Daniël vrij zijn en samen met zijn grote liefde Lilith leven. Cam heeft haar duizenden jaren geleden ontmoet in Kanaän. Hij heeft haar toen verlaten, omdat Lilith in de tempel wilde trouwen en dat is onmogelijk voor Cam. Hij weet nu dat zij in de hel is en sluit een verbond met Lucifer, de duivel. Cam krijgt twee weken om de liefde van Lilith opnieuw voor zich te winnen. Maar Cam heeft er geen rekening mee gehouden, dat Lucifer er alles aan doet om dit te verhinderen. Dit boek, dat aansluit op de Fallen-serie, is prima zelfstandig te lezen. Het is ook goed te begrijpen voor de niet zo ervaren lezer. In het verhaal wordt de voorgeschiedenis op een vanzelfsprekende manier verklaard, zodat lezers die niet bekend zijn met de serie, de gebeurtenissen goed kunnen plaatsen. Het verhaal wordt vanuit een wisselend perspectief tussen Cam en Lilith verteld, afgewisseld met hoofdstukken die in het verleden in Kanaän spelen. Hoewel het verhaal volgens verwachting verloopt, …Lire la suite

Schuld

Na het vertrek van Luce en Daniël is Cam op de dool. Hij is jaloers op hun liefde en wil ook vrij zijn. Hij denkt aan Lilith, een meisje dat hij eeuwen geleden heeft liefgehad in Kanaän en nooit echt heeft kunnen vergeten. Omdat ze zich van het leven beroofde, bevindt ze zich in de hel. Cam sluit een pact met Lucifer. Als hij in twee weken tijd haar hart weet te winnen, dan wordt Lilith uit haar hel verlost, zoniet zal Cam Lucifer voor altijd dienen.

De zelfzekere Cam meldt zich aan in de school van Lilith. De twee krijgen al snel een band door de muziek, maar dat is buiten de duivel gerekend. In de gedaante van Luc orkestreert hij een muziekwedstrijd en het eindejaarsbal. Cams mooie uiterlijk, dat hij altijd vanzelfsprekend vond, begint nu te tanen. Lilith lijkt het niet te merken, maar Luc neemt elke gelegenheid te baat om de prille relatie te verstoren. En ergens zit een diepgewortelde, millennia oude haat jegens de man die er ooit vandoor ging toen zij met hem in de …Lire la suite

À propos de Lauren Kate

Lauren Kate, née le 21 mars 1981 à Dallas au Texas, est une auteur américaine de romans fantastiques pour adolescents, traduite en trente langues différentes.

Biographie

Lauren Kate est née à Dallas le 21 mars 1981 et y a grandi. Elle a étudié à l’université d’Atlanta en Géorgie. Son premier livre intitulé The Betrayal of Natalie Hargrove a été publié en novembre 2009 en Angleterre. Le lycée de Dallas l'a inspirée pour ce premier livre. Par la suite, ses études à Atlanta l’ont inspirée pour l’écriture de son deuxième roman, premier de la série de cinq livres intitulée Damnés.

Elle vit à Los Angeles avec son mari, Jason.

En lire plus sur Wikipedia