Livre
Néerlandais

Fallen in love : hoe het allemaal begon ...

Lauren Kate (auteur), Mireille Vroege (traducteur)

Fallen in love : hoe het allemaal begon ...

Dans la série:
Public cible:
15 ans et plus
Vier liefdesgeschiedenissen komen samen in middeleeuws Engeland. Shelby en Miles vinden liefde waar ze het niet verwachten, Roland kampt met de gevolgen van een fout uit het verleden, Arriane staat voor een belangrijke en moeilijke keuze, en Daniël en Luce vieren eindelijk eens samen Valentijnsdag.
Titre
Fallen in love : hoe het allemaal begon ...
Auteur
Lauren Kate
Traducteur
Mireille Vroege
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Fallen in love
Édition
1
Éditeur
Houten: Van Goor, 2012
170 p.
ISBN
9789000307043 (paperback)

Commentaires

In afwachting van Extase, de ontknoping van de vierdelige reeks rond de vervloekte liefde van gevallen engel Daniël Grigori en zijn Lucinda, is er nu deze Fallen in love. Deze novelle is een zijsprongetje van de hoofdverhaallijn en speelt zich ongeveer gelijktijdig af met de gebeurtenissen uit Passie, het derde deel uit de reeks 'Fallen'. Hierin reist Luce door haar vorige levens met als doel de vloek te verbreken die haar en Daniël al eeuwen uit elkaar houdt.
In Fallen in love treden enkele nevenpersonages op de voorgrond die Luce door het verleden achternareizen. Terwijl Shelby, Miles, Roland en Arriane hun best doen om Daniël en Lucinda in het Engeland van de middeleeuwen samen te krijgen op de enige Valentijnsdag die de vervloekte geliefden ooit samen zullen kunnen vieren, krijgen we een relaas over hun eigen liefdesrelaties.
In vier korte verhalen worden ons verschillende vormen van liefde gepresenteerd: prille en onverwachte liefde, onbean…Lire la suite
Dit boek sluit aan bij de reeks 'Fallen'* en bevat vier romantische verhalen rond Valentijnsdag, waarin de hoofdpersonen ook belangrijke personages uit de reeks zijn. Ze zijn allemaal met behulp van zogenaamde Verkondigers naar de middeleeuwen afgereisd. De hoofdpersonen komen elkaar soms tegen, waardoor de verhalen elkaar overlappen. Het eerste verhaal is voor lezers die de reeks niet kennen, lastig te begrijpen. Het reizen met Verkondigers, het leven op de Kustschool in de huidige tijd, Verschoppelingen en Engelen zijn fenomenen die niet bij elke lezer bekend zijn. Vanaf het tweede verhaal zal de lezer de verhaallijnen beter kunnen volgen. Ieder verhaal heeft een thema als verloren liefde, onmogelijk liefde of ontluikende liefde. Behalve romantiek geeft de auteur informatie over het ontstaan van Valentijnsdag en het leven in de middeleeuwen. Achter in het boek staat een speciale voorpublicatie van deel vier van deze reeks. Superromantische meiden vanaf ca. 15 jaar zullen de verhalen…Lire la suite

À propos de Lauren Kate

Lauren Kate, née le 21 mars 1981 à Dallas au Texas, est une auteur américaine de romans fantastiques pour adolescents, traduite en trente langues différentes.

Biographie

Lauren Kate est née à Dallas le 21 mars 1981 et y a grandi. Elle a étudié à l’université d’Atlanta en Géorgie. Son premier livre intitulé The Betrayal of Natalie Hargrove a été publié en novembre 2009 en Angleterre. Le lycée de Dallas l'a inspirée pour ce premier livre. Par la suite, ses études à Atlanta l’ont inspirée pour l’écriture de son deuxième roman, premier de la série de cinq livres intitulée Damnés.

Elle vit à Los Angeles avec son mari, Jason.

En lire plus sur Wikipedia