Livre
Néerlandais
Een niet al te handige jonge vrouw geeft zichzelf nog zes maanden de tijd om haar droom om actrice te worden waar te maken.
Sujet supplémentaire
film, New York (stad), acteren
Titre
Ooit, misschien
Auteur
Lauren Graham
Traducteur
Merel Leene
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Someday, someday, maybe
Édition
1
Éditeur
Houten: Van Holkema & Warendorf, 2013
352 p. : ill.
ISBN
9789000330324 (paperback)

Commentaires

Bekende mensen die zonodig een roman moeten schrijven... Voor de uitgeverijen is het natuurlijk een extra verkoopsargument, maar of de kwaliteit altijd vooropgesteld wordt, is een vraagteken. Een beetje sceptisch begon ik dan ook aan Ooit, misschien, de debuutroman van de jonge actrice Lauren Graham. Maar al snel bleek dit scepticisme ongegrond. Heel snel raak je verdiept in het verhaal van de nogal klungelige Franny Banks. Net als de auteur is ook Franny een actrice, of ze probeert het in ieder geval te zijn. Drie jaar geleden trok de jonge Franny naar New York om haar kans te wagen als actrice. Ze deelde er een huis met Jane en Dan en zoals zovele jonge, gelijkgestemde zielen vond ze een baantje als serveerster in een comedyclub en deed ze haar best om af en toe een auditie te pakken te krijgen. De roman begint wanneer de laatste drie maanden ingaan van de drie jaar die ze zichzelf als deadline heeft gesteld. In die drie jaar heeft ze nog niet veel meer bereikt dan meespelen …Lire la suite
Op Bridget Jones-achtige wijze portretteert de auteur het hoofdpersonage Frances Banks (ik-figuur), als het ietwat knullige meisje dat actrice wil worden, maar daarin niet lijkt te slagen. Franny, zoals ze genoemd wordt, heeft zichzelf nog zes maanden de tijd gegeven om haar droom waar te maken. Ze is vastbesloten niet als een eeuwige mislukkeling te boek te staan. Maar het enige dat lijkt te lukken, is een commercial voor foeilelijke kersttruien. Met haar liefdesleven lijkt het al niet veel beter te gaan. Ze woont nog in een studentenhuis, met huisgenoten Jane en Dan met wie ze lief en leed deelt. De grote vraag die je als lezer beantwoord wil zien, is: gaat het haar lukken? Het plot geeft een verrassend inzicht. De auteur, zelf actrice, is bekend van de series Gilmore Girls en Parenthood. Ze heeft op Broadway gestaan en in diverse films gespeeld. Kleine druk.

À propos de Lauren Graham

Lauren Graham, de son vrai nom Lauren Helen Graham, est une actrice et productrice américaine, née le 16 mars 1967 à Honolulu, Hawaï (États-Unis). Elle est notamment connue pour avoir incarné Lorelai Gilmore dans Gilmore Girls, puis Sarah Braverman dans Parenthood.

Biographie

Lauren Helen Graham est née le 16 mars 1967 à Honolulu. Sa mère, Donna Grant est acheteuse dans le commerce de la mode, et son père, Lawrence Graham est lobbyiste dans l'industrie des bonbons qui a été président de la National Confectioners Association (en),,. Elle est élevée dans…En lire plus sur Wikipedia