Livre
Néerlandais
Rhine en Gabriel, de keukenhulp, zijn ontsnapt uit het landhuis van meester Linden, aan wie zij uitgehuwelijkt is. Ze willen proberen Rhines tweelingbroer Rowan in Manhattan te vinden. Vanaf ca. 15 jaar.
Titre
Vrees
Auteur
Lauren DeStefano
Traducteur
Esther Ottens
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Fever
Éditeur
Houten: Van Holkema & Warendorf, 2014
350 p. : ill.
ISBN
9789047517399 (paperback)

Commentaires

Rhine en Gabriël zijn uit het landhuis ontsnapt en beleven hun eerste avonturen in de vrijheid. Voor haar is dit hét moment waar ze al zo lang van gedroomd heeft. Hij daarentegen kende niets anders dan zijn leven als knecht en weet niet goed wat hem te wachten staat. Al gauw komen ze echter in de problemen. Ze belanden in een soort pretpark, waar een eigenaardige oude vrouw de plak zwaait. Madame blijkt meteen al een boontje te hebben voor Rhine, maar dit lijkt vooral te komen door haar aparte uiterlijk. Ze ziet vele mogelijkheden: ze kan het meisje te werk stellen als prostitué, ze kan haar verkopen of ze kan haar laten werken als danseres… Rhine is tot alles bereid als dit het leven van Gabriël kan redden. De oude vrouw houdt het koppel gescheiden en Rhine is doodongerust. Gelukkig kan ze rekenen op de hulp van Aster. Als moeder van Dolly is ook zij gebonden aan de kuren van Madame, maar daar heeft ze zich al lang bij neergelegd. Rhine broedt al vanaf dag één op een ontsnappingsplan…Lire la suite
Rhine leeft in een wereld waarin door een genetisch virus mannen niet ouder worden dan 25 jaar en vrouwen niet ouder dan 20 jaar. Rhine is samen met Gabriel, de keukenhulp, ontsnapt uit het landhuis van meester Linden, aan wie zij uitgehuwelijkt is. Samen zijn ze van plan om naar Rhines tweelingbroer Rowan in Manhattan te gaan. Al vrij snel komen ze terecht op de ‘kermis d’amour’ waar Madame de scepter zwaait. Samen met Dolly, een van de meisjes die daar vastgehouden wordt, weten ze weg te komen. Maar dit is niet het enige gevaar onderweg. Tweede deel in de serie 'The chemical garden'*. Spannend en aangrijpend, maar tegelijkertijd vlot lezend verhaal over een meisje hunkerend naar de vrijheid. Het verhaal heeft een lange aanloop nodig om op gang te komen. Regelmatig komen flashbacks voor, verwijzend naar gebeurtenissen uit het eerste deel. Voor de lezer is voorkennis noodzakelijk. Prettig leesbaar lettertype; korte hoofdstukken. Aantrekkelijk foto-omslag. Vanaf ca. 15 jaar.

Vrees

Door een virus dat wereldwijd verspreid is, sterven vrouwen op hun twintigste en mannen op hun vijfentwintigste. Alleen de vorige generatie is er tegen bestand, maar deze kan niet meer voor nakomelingen zorgen. Jonge meisjes worden daarom zomaar van de straat geplukt en meegenomen om voor baby's te zorgen. De baby's worden meestal gebruikt om testen op te doen om een antiserum te maken. Dit leidt tot vreselijke praktijken. Moeders zoeken hun dochters en broers hun zusters. Rhine die gevangen gehouden werd (deel 1) in een mooi landhuis als bruid voor de rijke Linden, weet uiteindelijk te ontsnappen. Samen met haar huisknecht Gabriel tracht ze te ontkomen aan haar schoonvader Vaughn, die alles op alles zal zetten om haar terug te vinden. Rhine heeft maar één doel: haar tweelingbroer proberen te vinden in Manhattan. Ze weet echter niet dat Vaughn haar overal kan volgen; hij heeft immers een chip bij haar ingeplant.
Spannende jeugdroman die je in een roes door een verwoeste wereld v…Lire la suite