Livre
Néerlandais

Onzichtbaar verbonden : het waargebeurde verhaal van een 11-jarige bedelaar, een drukke zakenvrouw en hun onwaarsch...

Laura Schroff (auteur), Alex Tresniowski (auteur), Connie Van de Velde (traducteur)

Onzichtbaar verbonden : het waargebeurde verhaal van een 11-jarige bedelaar, een drukke zakenvrouw en hun onwaarsch...

Genre:
Autobiografisch verhaal van een Amerikaanse zakenvrouw die vriendschap sluit met een elfjarig bedelaarsjongetje dat door haar toedoen ontkomt aan een leven op straat.
Titre
Onzichtbaar verbonden : het waargebeurde verhaal van een 11-jarige bedelaar, een drukke zakenvrouw en hun onwaarschijnlijke ontmoeting
Auteur
Laura Schroff Alex Tresniowski
Traducteur
Connie Van de Velde
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
An invisible thread
Édition
1
Éditeur
Utrecht: Kok, 2012
240 p.
ISBN
9789043510844 (paperback)

Commentaires

De succesvolle zakenvrouw Laura Schroff en het bedelaarsjongetje Maurice ontmoeten elkaar op een decemberdag in 1986 in New York. Een ontmoeting die een grote verandering in beider leven teweegbrengt. Laura neemt Maurice onder haar hoede en komt middels hem in aanraking met de zelfkant van de Amerikaanse samenleving. Drank en drugs stempelen de wereld van Maurice, waaraan hij zich echter met de niet-aflatende steun van Laura weet te onttrekken; hij ontwikkelt zich tot een volwaardig lid van de samenleving. Naast het levensverhaal van Maurice en het verhaal van hun vriendschap vertelt de schrijfster tevens haar eigen levensverhaal over haar jeugd in een ogenschijnlijk aangepast Italiaans immigrantengezin dat echter geteisterd wordt door de drankverslaving van haar vader. Het boek is met grote bewogenheid geschreven en roept mededogen op met het ongelukkige lot van zovelen. Tegelijk is het ook een bemoedigend boek dat laat zien dat het mogelijk is zich boven leed en ellende te verheffen.