Livre
Néerlandais
Een jonge vrouw laat haar man en driejarig dochtertje in de steek en wordt serveerster in een café waar ze een man ontmoet met wie ze een relatie krijgt. Beiden houden er een geheime agenda op na.
Titre
Wie er breekt
Auteur
Laura Lippman
Traducteur
Mariëtte Van Gelder
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Sunburn
Éditeur
Amsterdam: Boekerij, © 2018
285 p.
ISBN
9789022584200 (paperback)

Commentaires

Tijdens een vakantie laat Polly haar man en driejarige dochtertje achter op het strand, pakt wat spullen in en verdwijnt. Al liftend belandt ze in het stadje Belleville, Delaware. Ze neemt er een baantje aan als serveerster in een café en ontmoet daar Adam, ook in Belleville gestrand. Hij valt op Polly en neemt een baantje aan als kok in het café om dichtbij haar te zijn. Of steekt er wat anders achter? Wie is Adam? En wie is Polly en waarom liet ze haar man en dochtertje in de steek? Een mooi begin van een zinderende psychologische thriller vol donkere geheimen, moord, bedrog, seks en geweld. Laura Lippman (1959) is de veelvuldig bekroonde auteur van een groot aantal thrillers, zowel stand-alones als de Tess Monaghan-serie. In een interview zei ze dat dit een poging is om een thriller noir à la klassiekers als 'The Postman Always Rings Twice' van James M. Cain te schrijven. Dat is haar aardig gelukt, het is een spannend, intrigerend verhaal en Polly, de mooie sexy dame met het duiste…Lire la suite

À propos de Laura Lippman

CC BY 2.0 - Image by Mark Coggins from San Francisco

Laura Lippman, née le 31 janvier 1959 à Atlanta en Géorgie, est une auteure américaine spécialisée dans le roman policier et le thriller.

Biographie

D'origine juive par son grand-père paternel et comptant également des ancêtres écossais et irlandais, Laura Lippman est née à Atlanta en Géorgie, mais sa famille déménage à Washington en 1961, puis à Baltimore, au Maryland où elle grandit. Elle est la fille du journaliste Theo Lippman, Jr., éditorialiste du Baltimore Sun, et de Madeline (Mabry) Lippman, une bibliothécaire.

Après des études en journalisme complétées à l'Université Northwestern, elle devient un temps reporter pour le Tribune Herald au Texas, d'abord à Waco, puis à San Antonio. Elle se lance dans l'écriture de récits policiers à la fin des années 1990.

Elle est surtout connue pour avoir publié une …En lire plus sur Wikipedia