Livre
Néerlandais
Een bekende schrijfster doet voor haar nieuwe boek in Baltimore onderzoek naar een oude misdaad waarbij een oud-klasgenootje betrokken was.
Titre
Levenslang
Auteur
Laura Lippman
Traducteur
Mariëtte Van Gelder
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Life sentences
Édition
1
Éditeur
Houten: Van Holkema & Warendorf, 2009
366 p.
ISBN
9789047511250 (paperback)

Commentaires

Cassandra Fellows is een schrijfster met twee succesvolle autobiografieën op haar naam. In de eerste heeft ze het uitgebreid over de relatie met haar ouders, en meer bepaald haar vader, een streng man met een voorliefde voor de klassieke cultuur (vandaar ook haar naam). In het tweede boek rekent ze dan weer af met haar mislukte relaties en alle foute mannen die haar pad hebben gekruist. Voor haar derde boek keert ze terug naar haar grote liefde, fictie, maar ze haalt de inspiratie wel bij het waargebeurde verhaal van haar oud-klasgenoot Calliope Jenkins, die twintig jaar geleden werd beschuldigd van de moord op haar zoontje. Hoewel Jenkins haar onschuld altijd staande hield en nooit tot bekentenissen overging, verdween ze toch voor zeven jaar achter de tralies. Nadat ze vrijkomt, zoekt Jenkins de anonimiteit op en lijkt ze de waarheid in haar graf te zullen meenemen. Cassandra raakt echter geïntrigeerd door haar verhaal en gaat vastberaden op zoek naar de waarheid. Ze trekt naar Balti…Lire la suite
Cassandra heeft veel succes als schrijfster van een niets en niemand ontziende autobiografie. Terwijl ze op zoek is naar gegevens voor een nieuw boek over de verdwijning van een kind, komt ze weer in contact met bekenden uit haar jeugd. Ze ontdekt dat haar herinneringen niet helemaal de waarheid zijn. Deze roman gaat vooral over de zoektocht naar de waarheid over het verleden. Het verhaal is soms moeilijk te volgen omdat heden, verleden en vertellers elkaar afwisselen. Officieel is het verhaal een thriller, maar het lijkt meer een psychologische roman waarin de hoofdpersoon veel over zichzelf ontdekt. Het leest niet altijd even gemakkelijk en ook de spanningsboog is niet steeds strak gespannen. Het boek is gebaseerd op de verdwijning van een kind waarvoor de moeder nooit een verklaring heeft gegeven. Paperback met vrij kleine druk.

À propos de Laura Lippman

CC BY 2.0 - Image by Mark Coggins from San Francisco

Laura Lippman, née le 31 janvier 1959 à Atlanta en Géorgie, est une auteure américaine spécialisée dans le roman policier et le thriller.

Biographie

D'origine juive par son grand-père paternel et comptant également des ancêtres écossais et irlandais, Laura Lippman est née à Atlanta en Géorgie, mais sa famille déménage à Washington en 1961, puis à Baltimore, au Maryland où elle grandit. Elle est la fille du journaliste Theo Lippman, Jr., éditorialiste du Baltimore Sun, et de Madeline (Mabry) Lippman, une bibliothécaire.

Après des études en journalisme complétées à l'Université Northwestern, elle devient un temps reporter pour le Tribune Herald au Texas, d'abord à Waco, puis à San Antonio. Elle se lance dans l'écriture de récits policiers à la fin des années 1990.

Elle est surtout connue pour avoir publié une …En lire plus sur Wikipedia