Livre
Néerlandais

De draad van de spin

Laura Lippman (auteur)

De draad van de spin

Dans la série:
Genre:
Een vrouwelijke privé-detective in Boston krijgt opdracht de verdwenen echtgenote en drie kinderen van een man op te sporen.
Titre
De draad van de spin
Auteur
Laura Lippman
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
By a spider's thread
Éditeur
Houten: Van Holkema & Warendorf, 2006
335 p.
ISBN
90-269-8522-3 9789026985225

Commentaires

Waarom zou Nathalie Rubin, moeder van drie kinderen en ogenschijnlijk gelukkige echtgenote van een succesvolle Joodse bonthandelaar haar man in de steek laten? Met deze vraag wordt privé-detective en niet praktizerende jood Tess Monaghan, bestookt door de echtgenoot die er onaangekondigd van de ene dag op de andere dag alleen voor stond. De politie wil helemaal niets doen omdat niets wijst op een misdrijf. Vrij vlug wordt ze op de vlucht gesignaleerd en blijkt er een man in het spel te zijn wiens rol voorlopig niet heel duidelijk is.

Tess krijgt steun van de Snoop Sisters, een online chatgenootschap van vrouwelijke privé-detectives, en van Isaac, de oudste van de drie 'ontvoerde' kinderen, die zijn vader verafgoodt. Dit achtste boek in de 'Monaghan'-serie is niet meteen het meest geslaagde. Het verhaal is origineel, er zit genoeg vaart in om de spanning er in te houden tot het einde maar er zijn teveel uitweidingen voor iemand die de reeks pas ontdekt. Zo wordt de lezer de hele…Lire la suite
Tess Monaghan is privé-detective in Boston. Ze wordt benaderd door Mark Rubin, wiens vrouw hem verlaten heeft met meeneming van hun drie kinderen. Tess heeft eigenlijk niet zo’n zin in de zaak, ze vraagt zich af of Rubin een 'control freak' is en dat het hier om een stukgelopen slecht huwelijk gaat. Toch gaat ze op onderzoek uit en komt van alles op het spoor. Intussen weet de lezer veel meer dan Tess, omdat het verhaal ook verteld wordt vanuit het perspectief van een van de verdwenen kinderen. Redelijk spannende psychologische detective met enig geweld en seks. Tess is van Russisch-joodse en Iers-katholieke komaf en ook dit speelt een rol in het verhaal. De Rubins zijn orthodox joods en de geslotenheid van een dergelijke gemeenschap is onderdeel van het plot. De gebruikte jiddische woorden worden niet verklaard. Negende roman van Lippman, de achtste met Tess in de hoofdrol. Paperback met kleine druk.

À propos de Laura Lippman

CC BY 2.0 - Image by Mark Coggins from San Francisco

Laura Lippman, née le 31 janvier 1959 à Atlanta en Géorgie, est une auteure américaine spécialisée dans le roman policier et le thriller.

Biographie

D'origine juive par son grand-père paternel et comptant également des ancêtres écossais et irlandais, Laura Lippman est née à Atlanta en Géorgie, mais sa famille déménage à Washington en 1961, puis à Baltimore, au Maryland où elle grandit. Elle est la fille du journaliste Theo Lippman, Jr., éditorialiste du Baltimore Sun, et de Madeline (Mabry) Lippman, une bibliothécaire.

Après des études en journalisme complétées à l'Université Northwestern, elle devient un temps reporter pour le Tribune Herald au Texas, d'abord à Waco, puis à San Antonio. Elle se lance dans l'écriture de récits policiers à la fin des années 1990.

Elle est surtout connue pour avoir publié une …En lire plus sur Wikipedia