Aladeem is een dictator in het fictieve Afrikaanse oliestaatje Wadiya. Als Aladeen naar New York gaat om de Verenigde Naties toe te spreken, neemt een dubbelganger de macht over en de enige die hem kan helpen, is de feministische, veganistische activiste Zoey.
Titre
The dictator
Directeur
Larry Charles
Compositeur
Erran Baron Cohen
Acteur
Sacha Baron Cohen Anna Faris Ben Kingsley
Langue
Anglais
Éditeur
Paramount Pictures, 2012
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2012
Durée
ca. 80 min.
Note
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans
EAN
5050582889925

Commentaires

Amerikaanse komedie uit 2012 van Larry Charles met Sacha Baron Cohen. Geïnspireerd op 'The great dictator' (1940) van Charly Chaplin. Aladeem is een dictator in het fictieve Afrikaanse oliestaatje Wadiya. Hij is, naar het model van Kim-Jong-il, Saddam Housein en Kadaffi een megalomane, narcistische, oversekste en glimlachende schurk die uit is op wereldheerschappij. Als Aladeen naar New York gaat om de Verenigde Naties toe te spreken, raakt hij verwikkeld in een echt speelfilmplot. Een dubbelganger neemt de macht over en de enige die hem kan helpen is de feministische, veganistische activiste Zoey. De film is divers ontvangen in de pers. Rick de Gier (VPRO Gids nr. 20/2012) geeft slechts 2 (van 5) sterren en vindt dat 'de makers teleurstellend veel goede kansen laten liggen om kop- en staartloze sketches op te voeren over poep, masturbatie en ongeschoren vrouwenoksels.' Dana Linssen (NRC 16-5-'12) is echter erg enthousiast en geeft 4 balletjes: 'Aladeen is (...) vooral grappig, nooit …Lire la suite

À propos de Larry Charles

Larry Charles est un réalisateur, scénariste et producteur américain, né le 20 février 1956 à Brooklyn (New York).

Il est notamment connu pour avoir été scénariste sur le sitcom américain Seinfeld et pour réalisé des comédies avec Sacha Baron Cohen dont Borat.

Biographie

Filmographie

Comme réalisateur

  • 2003 : Masked and Anonymous
  • 2006 : Borat, leçons culturelles sur l'Amérique au profit glorieuse nation Kazakhstan (Borat:Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan)
  • 2009 : Relidicule (Religulous)
  • 2009 : Brüno
  • 2012 : The Dictator
  • 2016 : Army of One

En lire plus sur Wikipedia