Daisy
Néerlandais

Droomeiland

Kyoichi Katayama (auteur)
Twee Japanse middelbare scholieren zijn verliefd op elkaar. Hun droom wordt wreed verstoord als blijkt dat het meisje ernstig ziek is.
Sujet supplémentaire
Luisterboeken (Daisy), LUI, ROM
Titre
Droomeiland
Auteur
Kyoichi Katayama
Langue
Néerlandais
Langue originale
Japonais
Titre original
Sekai no chushin de ai wo sakebu
Distributor
Brussel: Luisterpunt, 2006
1 cd
Durée
04:22
Note
Nederlandse stem

Plusieurs formats:

Commentaires

Twee middelbare scholieren - Sakutaro en Aki - zijn verliefd op elkaar. Er komt heel wreed een eind aan hun relatie wanneer Aki leukemie krijgt. Terugblikkend op hun leven vertelt Sakutaro in de ik-vorm zijn verhaal waarin hij probeert de dood van zijn vriendin te aanvaarden. Zowel Sakutaro als Aki zijn introvert van karakter en dat kan de terughouding in de lichamelijke beleving van hun liefde verklaren. Tijdens Aki's ziekte gedraagt haar vriend zich als een voorbeeldige partner. De gesprekken die Sakutaro met zijn grootvader voert over liefde, leven, afscheid en dood vormen hem mede in zijn groei naar volwassenheid. De grootvader die zijn vrouw verloor kan zijn kleinzoon heel goed begrijpen. Tussen grootvader en kleinzoon bestaat een grote genegenheid. Na de dood van Aki reizen haar ouders met Sakutaro naar Australië om de as van hun geliefde te verstrooien. Dit prachtige liefdesverhaal, dat zich vooral in Japan afspeelt, wordt in heldere stijl verteld, is teder van toon en nergens …Lire la suite

À propos de Kyoichi Katayama

Kyōichi Katayama (片山恭一 Katayama Kyōichi), né le 5 janvier 1959, est un écrivain japonais.

Il est né dans la préfecture d'Ehime et diplômé de l'université de Kyūshū. Son premier roman notable fut Kehai (Sign). Ce livre a reçu le prix Bungakkai des débutants.

Son plus grand succès est Un cri d'amour au centre du monde (Sekai no Chūshin de, Ai wo Sakebu, 世界の中心で、愛をさけぶ), vendu à près de 3 500 000 exemplaires. Le roman fut adapté en manga (dessiné par Kazumi Kazui) puis en film. C'est à ce jour son seul roman traduit en français.

Bibliographie

  • Kehai (Sign)
  • John Lennon o Shinjiru na (Don't Believe in John Lennon)
  • Mangetsu no Yoru
  • Moby Dick ga (Night of the Full Moon, Moby Dick)
  • Moshimo Watashi ga, Soko ni Irunaraba (If I Were There)
  • Sekai no Chūshin de, Ai…En lire plus sur Wikipedia