Titre
Ongewenst
Auteur
Kristina Ohlsson
Traducteur
Edith Sybesma
Langue
Néerlandais
Langue originale
Suédois
Titre original
Askungar
Édition
2
Éditeur
Vianen: The House of Books, 2010
351 p.
ISBN
9789044325621 (hardback)

Commentaires

Sara Sebastiansson wordt mishandeld door haar man, van wie ze al verschillende keren is weggegaan, maar die steeds terugkeerde. In het gezelschap van haar dochtertje Lilian maakt ze een treinreis van Göteborg naar Stockholm, waar haar ouders wonen. Tijdens een oponthoud stapt ze, terwijl haar dochtertje ligt te slapen, uit om te telefoneren met haar nieuwe vriend, waarna een vrouw met een zieke hond haar hulp inroept. Wanneer Sara boven aan de roltrap staat, vertrekt de trein. In paniek belt ze met de spoorautoriteiten en neemt ze een taxi naar Stockholm, maar wanneer ze daar aankomt, is Lilian verdwenen. Alleen haar rode schoentjes staan nog in de treincoupé. Als ze bij de politie aangifte doet van de verdwijning, vermoedt deze dat haar ex-man het kind heeft opgepikt. Ze zetten alles in het werk om hem te vinden, maar hij is spoorloos. Even later vinden ze kinderporno op zijn computer, en wordt er een internationaal opsporingsbevel uitgevaardigd. Dan wordt het lijkje van Lilian terug…Lire la suite
Met dit eerste boek zet de Zweedse schrijfster zichzelf meteen op de kaart waar het om spannende, originele en goed uitgewerkte literaire thrillers gaat. Het verhaal begint met de ogenschijnlijk gemakkelijk op te lossen ontvoering van het kleine meisje Lilian uit een volle trein. Inspecteur Alex Recht en zijn team nemen de zaak op zich, in de veronderstelling dat het om een ouderruzie gaat, maar ontdekken al snel dat ze te maken hebben met een briljante en meedogenloze moordenaar met een moeilijk traceerbaar motief. Het blijft niet bij deze ontvoering alleen. De kracht van het boek zit in het steeds wisselend perspectief en door de goed uitgewerkte karakters van de personages, zoals die van onderzoekster Frederika Bergman en rechercheur Peder Rydh. De lezer wordt al snel meegezogen in het verhaal, dat tot de laatste pagina’s spannend blijft en nergens ongeloofwaardig wordt. Camilla Läckberg, Ake Edwardson en Unni Lindell hebben er een collega bij. Kristina Ohlsson smaakt absoluut naar…Lire la suite

À propos de Kristina Ohlsson

CC BY-SA 4.0 - Image by Vogler

Kristina Maria Ohlsson, née le 2 mars 1979 à Kristianstad, en Suède est une écrivain suédoise. Elle a travaillé comme analyste politique pour la Police nationale suédoise.

Biographie

Bibliographie

Livres policiers

  • Askungar, 2009, publié en français sous le titre Les Enfants de cendres, (traduit parfois en Cendrillon) Michel Lafon, 2011 puis J'ai Lu Policier, 2012, premier volet des enquêtes de Fredrika Bergman .
  • Tusenskönor, 2010, publié en français sous le titre La Fille au tatouage, Michel Lafon, 2012 puis J'ai Lu Policier, 2013, deuxième volet des enquêtes de Fredrika Bergman (Prix du meilleur thriller suédois de l'année).
  • Änglavakter, 2011, publié en français sous le titre Les An…En lire plus sur Wikipedia