Livre
Néerlandais

Alice, het wolvenmeisje

Kristin Hannah (auteur)
Een kinderpsychiater keert terug naar haar geboorteplaats, waar ze probeert de identiteit te achterhalen van een zwaar getraumatiseerd meisje dat zich in de wildernis verscholen heeft gehouden.
Extra subject
ROM, Romans, Weeskinderen, Vertrouwen
Titre
Alice, het wolvenmeisje
Auteur
Kristin Hannah
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Magic hour
Éditeur
Vianen: The House of Books, 2006
368 p.
ISBN
90-443-1660-5

Commentaires

Kinderpsychiater Julia gaat na een vervelende, in de pers breed uitgemeten kwestie die haar reputatie schaadde, op verzoek van de politiechef -haar zus- terug naar haar geboortestadje om een uit het bos gevlucht verwilderd meisje onder haar hoede te nemen. Het lukt haar om de ongeveer vijfjarige Alice, zoals ze haar noemt omdat het kind zo geniet van Alice in Wonderland, beschaving bij te brengen en ze vraagt adoptie aan. Alles lijkt goed te gaan, totdat de echte vader op komt dagen en de werkelijkheid rond ontvoering en mishandeling in de bossen achterhaald wordt. Ondertussen hebben Julia en haar zusje de ware liefde gevonden. Kristin Hannah schreef eerder ontspanningslectuur, waarin gezins- en psychologische problemen een rol spelen. Ook in dit romantische, wat traag op gang komende verhaal gebruikt ze deze tactiek. Liefhebsters van dit genre zullen zeker enige uren leesplezier aan deze lichte roman beleven. Kleine druk.

À propos de Kristin Hannah

Kristin Hannah est une écrivaine américaine. Née en septembre 1960 en Californie, elle a vécu toute son enfance à Bainbridge Island dans l'État de Washington. Après des études de droit, elle a travaillé dans la publicité puis s'est consacrée à l'écriture de romans sentimentaux.

Œuvre

  • Pépites d'or, J'ai lu, 1995 ((en) A Handful of Heaven, 1991)
  • (en) The Enchantment, 1992
  • (en) Once in Every Life, 1992
  • En lire plus sur Wikipedia