Livre
Néerlandais

De troetel van de Knuffelkoningin

Kristien Aertssen (auteur), Siska Goeminne (traducteur)
Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
De Knuffelkoningin is de allerliefste mama, die alles over heeft voor haar drie koningskinderen. Maar als de kinderen bij een kussengevecht haar liefste troetel stuk maken, is de koningin ontroostbaar. Prentenboek met vrolijk gekleurde illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Titre
De troetel van de Knuffelkoningin
Auteur
Kristien Aertssen
Traducteur
Siska Goeminne
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Le doudou de la reine des bisous
Édition
1
Éditeur
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2014
[32] p. : ill.
ISBN
9789058389756 (hardback)

Commentaires

De Knuffelkoningin is de liefste mama van het land. Ze stoeit, speelt en knuffelt met haar kinderen en lost alles op, ook als de drie koningskinderen met taart gooien of de tuin vertrappen. Als ze tijdens een kussengevecht de troetel (knuffel) van de koningin verscheuren, is ze ontroostbaar. De kinderen verwennen haar, lezen voor, brengen een nieuwe knuffel, maar niks helpt. Wat moeten ze toch doen? Vriendelijk prentenboek over het belang van een knuffel. En ook hoe belangrijk het is om voorzichtig om te gaan met dingen waar een ander aan gehecht is. De prenten in waterverf en potlood zijn koddig en kleurrijk, er is veel te zien. De illustraties ondersteunen de eenvoudig geschreven tekst die goed aansluit bij het belevingsniveau van jonge kinderen. Mooie uitgave met stevig papier. Het geheel biedt een ingang voor gesprekjes over knuffels en gehecht zijn aan iets. Vanaf ca. 4 jaar.

De troetel van de Knuffelkoningin

De Knuffelkoningin is voortdurend in de weer met haar kroost. Al haar vertroetelen heeft wel iets weg van verwennen. De  drie ondeugende kinderen gaan hun wilde gangetje en als daarbij de persoonlijke knuffel, een hartvormig kussen, van hun koninklijke mama stuk gaat, stelt zich meteen een groot probleem. De arme dame lijkt ontroostbaar, zo erg zelfs dat zij in een depressie belandt. Zij zondert zich af met haar verdriet, waardoor haar kinderen zich geen raad weten. De koning zelf komt uiteindelijk met een verlossend voorstel. Hij zal samen met de kinderen de knuffel herstellen. Als de koningin het kussen opnieuw tegen zich aan drukt, is zij meteen weer de oude. Tijdens het lezen blijkt algauw dat dit mooie boek het eerder moet hebben van de prenten dan van het verhaaltje. Maar die tekeningen zijn wel meer dan de moeite waard. In haar vertrouwde stijl realiseert Kristien Aertssen een zorgvuldig uitgebalanceerd evenwicht tussen enerzijds de planmatige structuur met vlakke compositie…Lire la suite

Suggestions