DVD
Anglais

Planes

Klay Hall (directeur), Mark Mancina (compositeur)
Dusty, een sproeivliegtuigje, droomt ervan om mee te doen aan een vliegrace om de wereld. Zal hij zijn droom kunnen waarmaken? Vanaf ca. 6 jaar.
Titre
Planes
Directeur
Klay Hall
Compositeur
Mark Mancina
Langue
Anglais
Éditeur
Disney DVD, 2014
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2013
Durée
88 min.
Note
Taalkeuze: Engels, Nederlands, Vlaams Ondertiteling: Nederlands, Engels, Engels voor slechthorenden
EAN
8717418421441

Commentaires

Disney-animatiefilm uit 2013 over het sproeivliegtuigje Dusty dat ervan droomt om mee te doen aan de legendarische vliegtuigrace rond de wereld. Probleem is dat hij daar niet op is gebouwd en ook nog hoogtevrees heeft. Maar als hij toch talent blijkt te hebben, weet hij de oorlogsvlieger Skipper zo ver te krijgen dat hij hem gaat trainen. Hij haalt de kwalificatie en zijn droom gaat in vervulling. De film doet veel denken aan 'Cars' en was oorspronkelijk bedoeld om alleen te verschijnen op dvd. Karin Wolfs (cinema.nl) geeft 2 sterren: 'Planes is een merchandise-vehikel dat gegarandeerd box-office-succes boven creativiteit stelt en de Pixar-brille node mist.' Pauline Kleijer (Volkskrant 10-10-'13) geeft 3 sterren: 'Origineel is het allemaal niet, maar Planes ziet er fraai uit en bevat mooie vliegscènes. En zoals het Disney betaamt, draagt de film ook een positieve boodschap uit. Een drieledige zelfs: geef niet op, wees eerlijk en stijg boven jezelf uit.' Wordt gevolgd door 'Planes 2'* …Lire la suite

À propos de Klay Hall

Klay Hall est un réalisateur et animateur américain principalement connu pour son travail sur les séries Les Rois du Texas et Le Roi de Las Vegas. En 2013 il réalise le film dérivé de Cars, Planes.

Biographie

Filmographie

Réalisateur

Pour Les Simpson

Autre

  • 1993 : Family Dog (2 épisodes)
  • 1994 : Garfield et ses amis (1 épisode)
  • 1997-2003 : Les Rois du Texas (94 épisodes)
  • 2004-2005 : Le Roi de Las Vegas (13 épisodes)
  • 2009 : La Fée Clochette et la Pierre de Lune
  • 2013 : Planes

Animateur