Livre
Néerlandais

Lena staat te trappelen

Kirsten Boie (auteur), Silke Brix-Henker (dessinateur)
Public cible:
6-8 ans et plus
Lena mag niet op paardrijles omdat dat te duur is; daarom speelt ze samen met haar vriendin paardje. Vanaf ca. 7,5 jaar.
Sujet
Spelen
Niveau de lecture
AVI 8, AVI M6
Titre
Lena staat te trappelen / Kirsten Boie ; met tek. van Silke Brix-Henker
Auteur
Kirsten Boie
Dessinateur
Silke Brix-Henker
Langue
Néerlandais
Titre original
Lena mochte immer reiten
Éditeur
Amsterdam: Ploegsma, 2001
75 p. : ill.
ISBN
90-216-1993-8

Commentaires

Lena staat te trappelen speelt in op het feit dat zoveel jonge meisjes gek zijn op paarden en paardrijden. Dat geldt ook voor Lena, maar haar ouders hebben geen geld voor paardrijlessen, laat staan voor een eigen paard. Het is trouwens ook leuk om met je vriendinnen paardje te spelen, in de tuin of op het schoolplein. Maar Lena's vriendin Katrien zit wel op paardrijden, en die wil nu altijd de baas spelen. Ook hier zitten vreugde, ruzie en verdriet soms heel dicht bij elkaar. Als Lena jarig is, krijgt ze weliswaar geen paard, maar toch heeft haar mama een cadeau gevonden waarmee Lena dolblij is, en waarop Katrien alleen maar jaloers kan zijn... Ilustratrice Silke Brix-Henker zet leuke eigentijdse kinderen neer en weet de wisselende stemmingen nauwkeurig te treffen. [Karin Van Camp]
Lena's vriendin Katrien zit op paardrijles, maar Lena mag niet want haar ouders hebben er geen geld voor. Dus spelen ze samen met nog een meisje paardje. Lena krijgt voor haar achtste verjaardag enkele paardenspulletjes waardoor Katrien jaloers is en ze ruzie krijgen. Daardoor vergeet ze haar voetbaltraining en wordt niet voor de finale van het komende weekend opgesteld. Dat laatste blijkt een flauwe grap van drie clubgenoten te zijn. Tenslotte legt ze het weer bij met Katrien en blijven ze paardje spelen. Leuk, vlot leesbaar verhaal waarin het kattige, bazige karakter van Katrien goed naar voren komt, evenals de onderlinge jaloezie. Op bijna elke pagina staat een zwartwittekening die met grijze waterverf is ingekleurd en die bij het verhaal past. Ook al zijn ze eenvoudig van lijn, vooral de gezichten zijn toch expressief. Gebonden uitgave met aansprekende omslag. Vanaf ca. 7,5 jaar. Lena is bekend uit "Alleen maar voetbal" en "Misschien is Lena op Lennart"*.