Livre
Néerlandais

Pomtidom viert Sinterklaas

Kim Van Kooten (auteur), Noëlle Smit (dessinateur)
Public cible:
3-5 ans et plus
Er was eens een prinsesje en haar naam was Pom Ti Dom
(ze heette stiekem Mieke, maar díe naam vond ze stom).
Ze had oranje haren en een paardje met een bles,
daar kon ze goed op rijden, want ze was al bijna zes.

Zo begint dit prentenboek over het verwende prinsesje Pom Ti Dom, dat alles krijgt wat ze wenst, totdat ze Sinterklaas ontmoet.
Sujet
Verwend zijn
Titre
Pomtidom viert Sinterklaas
Auteur
Kim Van Kooten
Dessinateur
Noëlle Smit
Langue
Néerlandais
Éditeur
Haarlem: Gottmer, 2009
[16] p. : ill.
ISBN
9789025745554

Commentaires

Er was eens een prinsesje en haar naam was Pom Ti Dom (Ze heette stiekem Mieke, maar die naam die vond ze stom.) Ze had oranje haren en een paardje met een bles. Daar kon ze goed op rijden, want ze was al bijna zes." Zo begint Pom Ti Dom viert Sinterklaas, een boek over een prinsesje dat steeds haar zin krijgt. Alles verandert echter als de Goede Sint in haar leven verschijnt.
Dit is geen gewoon prentenboek, al richt het zich wel tot de oudste kleuters. Het is langer, en bevat meer tekst, al was dat niet per se nodig. Zestien dubbele bladzijden is al erg lang, en bovendien heeft het boek een ronduit fletse spanningsboog. Het verhaal is op rijm geschreven, wat het ritme en meer vaart geeft, maar toch, het is niet genoeg om de slappe verhaallijn recht te trekken. De introductie van Pom Ti Dom begint erg aardig, maar de ellenlange opsommingen zijn meestal niet op niveau en vooral ten gunste van de rijm. Het centrale probleem is duidelijk: Pom Ti Dom is een verwend nest en moet …Lire la suite

Pom Ti Dom viert Sinterklaas

Pom Ti Dom heet eigenlijk Mieke. Ze heeft oranje haren en een paardje met een bles. Ze woont in een kasteel met wel honderd kamers. Drie dolfijnen en een potvis zwemmen in de slotgracht. Ze heeft een rode racefiets, een eigen sauna en visagiste. Een butler, een hamster en een bigband in de hal. Maar Pom Ti Dom heeft nooit genoeg. Wanneer de koning en de koningin hun grenzen stellen, krijgt Pom Ti Dom een driftbui, werpt ze zich op de grond en spuwt ze als een lama. Wanneer Sinterklaas eraan komt, maakt ze een hele lange wenslijst. Maar dan gebeurt er iets onverwachts ... Mooi prentenboek met originele, sprankelende illustraties. De tekst met tal van grapjes erin is op rijm gezet en dat voelt zeer goed aan. De moraal wordt niet opgedrongen, maar spreekt voor zich.