Livre
Néerlandais
Nadat Puck op 5-jarige leeftijd met haar moeder is verhuisd naar de villa van de nieuwe man van haar moeder krijgt ze te maken met jarenlang misbruik door haar stiefvader.
Titre
Lieveling / Kim Van Kooten ; naar het verhaal van Pauline Barendregt
Auteur
Kim Van Kooten
Antécédent bibliographique
Pauline Barendregt
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: Lebowski, 2015
236 p.
ISBN
9789048830244 (paperback)

Commentaires

Wanneer Puck en haar moeder hun huis verruilen voor een villa, verandert het leven van de vijfjarige Puck compleet. Na amper geld te hebben om rond te komen, kunnen ze nu alles krijgen; alleen zijn zij niet meer met zijn tweetjes. Al het geluk dat zij nu ineens ervaren, wordt betaald met Pucks jeugd en vrijheid. De stiefvader van Puck vindt het namelijk leuk om Puck drie keer per week te wassen, af te drogen met zijn handen en vingers te plaatsen op plekken waar vingers niet horen te zijn. Puck wil vragen aan meester Hofslot of het normaal is dat ze wordt afgedroogd met zijn handen, maar ze durft het niet; straks wordt Ome Meneer boos. Bij wassen blijft het niet, want Puck moet steeds meer doen. Na jaren van misbruik is Puck niet meer het meisje dat geniet van het speelgoed dat ze krijgt en eet of praat ze niet meer. Deze debuutroman van Kim van Kooten (1974) is gebaseerd op ware gebeurtenissen, namelijk op de jeugd van een vriendin. Het boek is, ondanks het onderwerp, op een luchtige…Lire la suite

À propos de Kim Van Kooten

Kim van Kooten, née le 26 janvier 1974 à Purmerend (Hollande-Septentrionale) est une actrice, scénariste et écrivaine néerlandaise.

Biographie

Vie privée

Depuis 2003, elle est mariée avec l'acteur néerlandais Jacop Derwig.

Filmographie

Actrice

  • 1995 : Zusje : Daantje
  • 1996 : Red Rain
  • 1998 : Hoertje en haar broertje, Een : Elena
  • 1999 : Jezus is een Palestijn : Natasja
  • 2000 : Mariken : Isabella
  • 2000 : Belager, De (TV) : Nikki Witte
  • 2001 : Nacht van Aalbers, De (TV) : Barbara van Dalen
  • 2001 : Acteurs, De (série TV) : Elli…En lire plus sur Wikipedia