DVD
Anglais

Tarzan

Kevin Lima (directeur), Chris Buck (directeur), Edgar Rice Burroughs (antécédent bibliographique)
Tarzan wordt als vondeling liefdevol opgevangen door een gorillamoeder. Hij groeit op en zal eens de keuze moeten maken tussen in de jungle blijven of naar de mensenwereld terugkeren. Vanaf ca. 7 jaar.
Titre
Tarzan
Directeur
Kevin Lima Chris Buck
Antécédent bibliographique
Edgar Rice Burroughs
Compositeur
Mark Mancina
Musicien
Phil Collins
Langue
Anglais
Éditeur
Disney DVD, 2005
1 dvd-video + bonus dvd-video
Date d'enregistrement
1999
Durée
85 min.
Note
Taalkeuze: Nederlands, Vlaams, Frans, Engels Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels Gebaseerd op het verhaal Tarzan of the apes van Edgar Rice Burroughs Walt Disney productie
EAN
8717418032272

Commentaires

Disney-animatiefilm uit 1999 gebaseerd op het klassieke verhaal van Edgar Rice Burroughs, maar dan wel op de Disney-manier. Tarzan wordt als vondeling liefdevol opgevangen door een gorillamoeder. Hij groeit op in de jungle tot een dynamische, atletische puber. Natuurlijk komt er ook een Jane in het spel en zal hij eens de keus moeten maken: in de jungle blijven of naar de mensenwereld terugkeren. De film bevat liedjes als intermezzo, de karakters zingen niet. Er is gebruik gemaakt van de computertechniek 'deep canvas', waardoor prachtige driedimensionale effecten worden gerealiseerd. De meningen over de film verschillen. Bianca Stigter (NRC 17-11-'99) vindt de film bombastisch van toon: 'De film dendert maar voort, als een videoclip (...)'. Maar ze heeft alle lof voor de animatie. Jan Pieter Ekker (Volkskrant 18-11-'99) en Ab Zagt (Algemeen Dagblad 18-11-'99) zijn echter zeer enthousiast: '(...) de beste Disney sinds tijden (...) Tarzan kan tot de topproducties van Disney gerekend wor…Lire la suite

À propos de Kevin Lima

Kevin Lima est un réalisateur, producteur, scénariste et acteur né le 12 juin 1962, connu notamment pour avoir réalisé Tarzan et Il était une fois...

Biographie

Filmographie

Comme réalisateur

  • 1992 : La Bande à Dingo ("Goof Troop") (série télévisée)
  • 1995 : Dingo et Max
  • 1999 : Tarzan avec Chris Buck
  • 2000 : 102 Dalmatiens (102 Dalmatians)
  • 2001 : La Légende de Tarzan ("The Legend of Tarzan") (série télévisée)
  • 2003 : Eloise at the Plaza (TV)
  • 2003 : Eloise at Christmastime (TV)
  • 2007 : Il était une fois... (Enchanted ) (réalisateur des prises de vues réelles) avec…En lire plus sur Wikipedia