DVD
Anglais

Enchanted

Kevin Lima (directeur), Alan Menken (compositeur), Amy Adams (acteur)
Titre
Enchanted
Directeur
Kevin Lima
Compositeur
Alan Menken 1949-
Acteur
Amy Adams Patrick Dempsey James Marsden Timothy Spall Idina Menzel 1971- Susan Sarandon
Langue
Anglais
Éditeur
Disney DVD, [2008?]
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2007
Durée
103 min.
Note
Taalkeuze: Engels, Nederlands, Vlaams Ondertiteling: Nederlands, Engels, Engels voor slechthorenden Walt Disney productie Combinatie speelfilm en tekenfilm
EAN
8717418154523

Commentaires

De muzikale sprookjesfilm van Kevin Lima (Tarzan; 102 echte Dalmatiërs) begint als een echte Disneytekenfilm: prinses Giselle, omgeven door vrolijke dieren, ontmoet haar prins op het paard. Maar dan gooit de boze stiefmoeder van de prins haar in een put, waardoor ze terechtkomt in New York. Het verhaal gaat verder in live-action. Giselle (Amy Adams) ontmoet een cynische advocaat en alleenstaande vader en geholpen door diens dochtertje en allerlei dieren weet ze zich aan te passen aan het stadsleven, terwijl haar sprookjesprins probeert haar terug te brengen naar de sprookjeswereld. In de andere rollen onder meer Patrick Dempsey en Susan Sarandon. Alle recensenten zijn enthousiast. Fritz de Jong (Parool 12-12-'07) bijvoorbeeld: '(...) De filmmakers raken voortdurend de juiste toon en weten precies hoe je genreclichés moet opdienen, zodat ze toch fris aandoen. De afwisseling tussen animatie en speelfilm sluit inventief op elkaar aan en de musicalliedjes van Disneyveteraan Alan Menken (B…Lire la suite

À propos de Kevin Lima

Kevin Lima est un réalisateur, producteur, scénariste et acteur né le 12 juin 1962, connu notamment pour avoir réalisé Tarzan et Il était une fois...

Biographie

Filmographie

Comme réalisateur

  • 1992 : La Bande à Dingo ("Goof Troop") (série télévisée)
  • 1995 : Dingo et Max
  • 1999 : Tarzan avec Chris Buck
  • 2000 : 102 Dalmatiens (102 Dalmatians)
  • 2001 : La Légende de Tarzan ("The Legend of Tarzan") (série télévisée)
  • 2003 : Eloise at the Plaza (TV)
  • 2003 : Eloise at Christmastime (TV)
  • 2007 : Il était une fois... (Enchanted ) (réalisateur des prises de vues réelles) avec…En lire plus sur Wikipedia