Na een wraakneming op zijn Soedanese vijanden met een gestolen Amerikaanse drone door de Tsjadische president waarbij een Chinese basis wordt beschadigd, ontwikkelt zich een lokaal conflict in sneltreinvaart tot een mondiaal uiterst dreigende situatie.
Sujet
Spionage
Titre
Nooit
Auteur
Ken Follett
Traducteur
Joost van der Meer William Oostendorp
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Never
Éditeur
Amsterdam: Boekerij, © 2021
654 p.
ISBN
9789022593790 (hardback)

Commentaires

Nooit

Eerste zin. Vele jaren behield James Madison, met zijn één meter drieënzestig, de titel van de kleinste Amerikaanse president ooit.

 

 

 

Pauline Green heeft als eerste vrouwelijke president van de VS haar handen vol met binnen- en buitenlandse conflicten. Haar CIA-agenten zijn samen met de Franse geheime dienst het hoofdkwartier van ISGS (Islamic State in the Greater Sahara) op het spoor, een terroristische beweging die met Chinese en Noord-Koreaanse wapens de macht in de hele Sahara-regio wil overnemen. Intussen probeert een hoge Chinese functionaris zijn eigen positie te verstevigen, waarbij hij het moet opnemen tegen de oude krokodillen in de partij. De an sich kleine conflicten die daardoor overal ter wereld ontstaan, maken een kernoorlog bijna onvermijdelijk.

De Britse bestsellerauteur Ken Follett bedacht met Nooit een wat-alsverhaal over welke mechanismen tot een derde wereldoorlog zouden kunnen leiden. De Amerikaanse president, de Chinese functionaris, de geheim agenten: Follett zit zijn complexe personages daarbij erg dicht op de huid. Nergens schermt hij opzichtig met zijn kennis van de…Lire la suite

Een CIA-agent volgt een cocaïnetransport van Islamitische Staat dwars door de Sahara. Zijn opdrachtgevers bevinden zich in de ambassade in Tsjaad, waar de Generaal aan de macht is. Na een terroristische aanslag vanuit Soedan neemt deze wraak met een gestolen Amerikaanse drone en verwoest een deel van de havenstad Port Soedan, het deel waar de Chinezen een basis hebben. Zij houden de Amerikanen verantwoordelijk en nemen wraak. Het vormt het begin van een steeds oplopende spanning waarbij Noord-Korea betrokken raakt. De Grote Leider van dat land raakt na een opstand in paniek en slaat wild om zich heen. Is een allesvernietigende kernoorlog nog te vermijden? Follett (1949) bewijst met dit boek weer eens een meesterlijke verteller te zijn doordat hij de lezer ervan overtuigt dat dit realistische ontwikkelingen zijn. Ook de fictieve Amerikaanse en Chinese presidenten en andere functionarissen komen overtuigend over, waardoor hij de spanning steeds verder opvoert met een voortdurende strijd…Lire la suite

À propos de Ken Follett

CC-BY-SA-3.0 - Image by Ken Follett official website. Original uploader was JuergenL at de.wikipedia

Kenneth Martin Follett dit Ken Follett, CBE, né le 5 juin 1949 à Cardiff, est un écrivain gallois spécialisé dans les romans d'espionnage et les romans historiques.

Biographie

Il obtient une licence de philosophie à l'University College de Londres. Après l'université, il travaille en tant que journaliste à Cardiff puis à Londres où il commence à écrire. En 1978, son roman L'Arme à l'œil devient un succès de librairie pour lequel il recevra l'année suivante le prix Edgar-Allan-Poe du meilleur roman.

Ken Follett s'exprime avec aisance en français.

Musicien amateur, il a appris la guitare en autodidacte à l'âge de 14 ans. Il chante et joue de la guitare basse avec le groupe Damn Right I Got the Blues qu'il a fondé il y a une vingtaine d'années, et joue occasionnellement une basse de balalaïka avec le groupe de …En lire plus sur Wikipedia

Suggestions