DVD
Anglais

The edge of seventeen

Kelly Fremon Craig (directeur), Hailee Steinfeld (acteur), Woody Harrelson (acteur)

The edge of seventeen

Kelly Fremon Craig (directeur), Hailee Steinfeld (acteur), Woody Harrelson (acteur)
Titre
The edge of seventeen / written and directed by Kelly Fremon Craig
Directeur
Kelly Fremon Craig
Acteur
Hailee Steinfeld Woody Harrelson 1961- Kyra Sedgwick
Compositeur
Atli Örvarsson
Langue
Anglais
Éditeur
Sony Pictures Home Entertainment, © 2017
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2016
Durée
101 min.
Note
Taalkeuze: Engels, Frans, Italiaans, Russisch, Spaans Ondertiteling: Nederlands, Engels, Arabisch, Deens, Ests, Fins, Frans, Italiaans, Lets, Litouws, Noors, Russisch, Spaans, Zweeds
EAN
8712609607901
mooov

Commentaires

Het regiedebuut van Kelly Fremon Craig is een 'coming-of-age dramedy'. De 17-jarige Nadine (Haile Steinfeld) is een tobberige, onzekere highschoolleerling die maar één vriendin heeft. Haar vader, die haar grootste vriend was, is vier jaar geleden overleden, haar moeder begrijpt haar niet en trekt haar vlotte oudere broer voor. Tot overmaat van ramp stuurt ze per ongeluk een seksueel getint bericht aan de populaire jongen op wie ze verliefd is, maar die haar niet ziet staan. Ze lucht haar hart bij haar cynische leraar Engels (Woody Harrelson). De recensenten oordelen wisselend. Wouter Los (cinemagazine) vindt het begin heerlijk cynisch, maar het vervolg te lethargisch en voorspelbaar. Robin Broos (demorgen.be) vindt de film authentiek en uit het leven gegrepen. Sandie Angulo Chen (commonsensemedia.org) noemt het een oprecht juweeltje, genuanceerd en authentiek gespeeld door Steinfeld. Vanaf ca. 15 jaar.

À propos de Kelly Fremon Craig

CC BY-SA 2.0 - Image by Gordon Correll

Kelly Fremon Craig, née en 1981 à Whittier, est une réalisatrice américaine.

Biographie

Elle étudie à l'Université de Californie à Irvine

Filmographie

Réalisatrice

  • 2016 : The Edge of Seventeen

Scénariste

  • 2008 : Streak de Demi Moore (court métrage)
  • 2009 : Post Grad de Vicky Jenson
  • 2016 : The Edge of Seventeen
  • 2018 : Bumblebee
  • 2020 : Scooby ! (Scoob!) de Tony Cervone

Notes et références

Liens externes