Komedie die de draak steekt met het horror-, tiener- en thrillergenre. Een groepje domme studenten wordt uitgedund door een gemaskerde moordenaar die 'weet wat ze de vorige zomer hebben gedaan'
Titre
Scary movie
Directeur
Keenen Ivory Wayans
Langue
Anglais
Éditeur
Sans lieu de publication: RCV, 2001
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2000
Durée
ca. 90 min.
Note
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8713045200404

Commentaires

Amerikaanse komedie onder regie van Keeven Ivory Wayans uit 2000 met o.a. Carmen Electra, Jon Abrahams en Shannon Electra. Deze film is een parodie op een aantal grote filmhits, vooral uit het griezelgenre: Scream, The Sixth sense, I know what you did last summer, The Matrix en The Blair witch. Een aantal domme studenten belandt in de meest absurde situaties en wordt uitgedund door een gemaskerde moordenaar. Bianca Stigter (NRC 26-7-'00) schreef: 'Scary Movie zit zo vol grappen dat het onmogelijk is om er niet om een paar te lachen. De leukste van de stomme zitten aan het begin, maar aan het eind lach je toch harder, omdat je zo murw gebeukt bent dat je wel een keer moet toegeven.' Ali Barclay (BBC Fims,i) geeft 4 (van 5) sterren: 'The humour crosses every boundary possible: age, race or gender - there are no limits. The laughs vary from hitting you right in the face, to being surprisingly subtle. But either way they fly fast and furious, so much so that you can be left only just gras…Lire la suite

À propos de Keenen Ivory Wayans

CC BY-SA 3.0 - Image by Angela George

Keenen Ivory Wayans est un réalisateur, scénariste, producteur, acteur américain né le 8 juin 1958 à New York. C'est le frère de Marlon, Shawn, Damon et Kim

Filmographie

  • Capitaine Furillo (série télévisée, acteur)
  • Campus Show (série télévisée, acteur)
  • 1983 : Star 80 de Bob Fosse
  • 1988 : I'm Gonna Git You Sucka (en), film parodique
  • 1990 : Hammer, Slammer & Slade (TV, scénariste)
  • 1990 : In Living Color (série télévisée, 1990-1994)
  • 1994 : A Low Down Dirty Shame (Réalisateur, scénariste et acteur)
  • 1996 : Spoof Movie (Don't Be a Menace to South Central While Drinking Your Juice in the Hood) : Le facteur
  • 1996 : L'Om…En lire plus sur Wikipedia