Livre
Néerlandais

Pepijn en de doos der deugden

Katie Velghe (auteur), Jan Bosschaert (dessinateur)
Dans la série:
Pepijn; 3
Public cible:
9-11 ans et plus
De nieuwe directrice op de school van Hanne en Lucas organiseert een wedstrijd. Bewaarengel Pepijn voelt dat er iets niet klopt en gaat op onderzoek uit. Vanaf ca. 9 jaar.
Sujet
Engelen
Titre
Pepijn en de doos der deugden
Auteur
Katie Velghe
Dessinateur
Jan Bosschaert
Langue
Néerlandais
Éditeur
Tielt: Lannoo, 2007
272 p. : ill.
ISBN
9789020972665

Commentaires

Zoals vele engelenverhalen begint Pepijn en de doos der deugden ook 's nachts. Donkere gedaantes vliegen rond de kerktoren. Een voorbijganger gelooft zijn ogen niet, maar iets later neemt de verbazing nog toe. Als de kerkklok Zilveren Willem twaalf uur zou moeten slaan, komt er geen geluid meer uit de kerktoren.
Pepijn is de bewaarengel van Hanne. Zo heeft iedereen zijn persoonlijke engel, maar zolang hij of zij jou niet persoonlijk aanspreekt, zie je hem niet. Die stap had Pepijn wél gezet, maar daar zou hij hoe dan ook nooit spijt van krijgen. Ook al wordt er 'boven' hevig heen en weer gepraat over de bestemming van Pepijn tussen de Aardlingen. Zowel Hanne als Lucas kunnen de engel zien. Pepijn zelf ziet alle andere engelen ook, zoals 's ochtends aan de ontbijttafel van de familie Roselare, waar meer volk zit dan je zou denken.
Engeldonk, het eens zo vredige dorp aan de voet van de Deemsterberg, zou nooit meer hetzelfde zijn sinds de directeur van de school van Hanne en…Lire la suite
Pepijn is een beschermengel die tegen de regels in contact heeft met mensen. Zijn vrienden hebben op school een nieuwe directrice die de leerlingen aanzet tot grotere prestaties en een wedstrijd organiseert rond een geheimzinnige doos. Pepijn voelt dat er gevaar dreigt en weet rampen te voorkomen. Het gegeven van bewaarengelen is origineel, maar voor een beperkte doelgroep. Het verhaal loopt wat traag naar een voorspelbare climax. Het blijft een opsomming van gebeurtenissen zonder emotie of karaktertekening; eenvoudig taalgebruik. De tekst is verdeeld in getitelde hoofdstukken en wordt afgewisseld door zachte, grijze potloodtekeningen die goed bij het verhaal aansluiten. Deel drie van de serie over Pepijn*, maar goed afzonderlijk te lezen. Vanaf ca. 9 jaar.

Pepijn en de doos der deugden

In de Vlindertuin, de school van Hanne en Lucas, is er een nieuwe directrice. Norma Punt regeert met ijzeren hand en wil de school en de leerlingen naar een hoger niveau tillen. Wat is er meer geschikt dan een groots opgezette wedstrijd met een aanlokkelijke prijs: de Doos der Deugden. De competitieve geest van de kinderen slaat al snel op hol en ook Pepijn, Hannes jonge bewaarengel, geraakt helemaal in de ban van de wedstrijd. De deelnemers zetten alles op alles om de wedstrijd te winnen, het spel wordt een strijd, klasgenoten worden vijanden en er komt verdeeldheid onder de inwoners van Engeldonk. Pepijn voelt dat er gevaar dreigt, maar hij heeft ook andere zorgen: waarom negeren zijn soortgenoten hem, wat is de Weg van de Voorwereld, wordt hij werkelijk stilletjes aan een mens? Pepijn en de kinderen worden opnieuw geconfronteerd met de kwaadaardige bedoelingen van Oriël, die ditmaal de Wraakengelen probeert op te roepen om zo het einde van de wereld te bewerkstelligen. Zal Pepijn d…Lire la suite