Livre
Néerlandais

Heksje Mimi en de maan

Kathleen Amant (auteur)

Heksje Mimi en de maan

Dans la série:
Public cible:
0-2 ans et plus
Genre:
Heksje Mimi vliegt naar de maan. Het is daar erg koud. Mimi leent de warme muts van de maan. Dan valt de muts. Vierkant, hardkartonnen prentenboek met paginagrote illustraties in zachte kleuren en een korte tekst. Vanaf ca. 2 jaar.
Titre
Heksje Mimi en de maan
Auteur
Kathleen Amant
Langue
Néerlandais
Éditeur
Hasselt: Clavis, 2008
[25] p. : ill.
ISBN
9789044809763 (hardback)

Commentaires

Heksje Mimi is een jong kleuterheksje met een ‘echte heksenhoed en een echte heksenbezem’. Ze kan wel al vliegen, maar nog niet toveren. In dit deel gaat Mimi op haar bezemsteel naar de maan. Hoe hoger ze komt, hoe kouder het wordt. De maan draagt daarom altijd een muts. Als Mimi de maan heeft bereikt en bibbert van de kou, heeft ze een idee: ze zet de muts van de maan even op — de maan slaapt immers toch. Maar dan gaat het mis: de muts glijdt van haar hoofd naar beneden. Mimi ziet dan hoe hoog ze eigenlijk is en durft niet meer naar beneden. Gelukkig is er een maanvogel die haar naar beneden brengt en samen met haar de muts vindt. Mimi durft alleen niet meer zo hoog te vliegen, en kan dus niet de muts terugbrengen. Daarom bewaart ze die in een doos totdat ze weer wel durft. ‘En als je 's avonds voor je gaat slapen door het raam kijkt, kijk dan eens of de maan weer zijn muts op heeft. Dan weet je of Mimi de muts al heeft teruggebracht,’ eindigt het verhaal. Met op de bijbehorende pren…Lire la suite
Heksje Mimi vliegt naar de maan, maar hoe hoger ze komt, hoe kouder het wordt. Als ze bij de maan komt, ziet ze dat die een lekkere warme muts draagt. Mimi wil ook wel zo’n warme muts en ‘leent’ de muts zolang van de maan omdat de maan toch slaapt. Maar dan valt de muts naar beneden en durft Mimi niet meer omlaag te vliegen. Gelukkig helpt de maanvogel een handje. Vierkant prentenboek met twee afgeronde hoeken en stevige kartonnen bladzijden. Grote, kleurrijke illustraties doorlopend over twee pagina’s met telkens vier tekstregels; ruime bladspiegel. Kinderlijk aandoende zwartomkaderde figuurtjes in felle kleuren. Deel uit een tot nu toe tweedelige reeks, bestemd voor peuters om de sociale vaardigheid te vergroten. In dit deel wordt aan peuters uitgelegd dat als je iets leent van iemand, je er goed voor moet zorgen en het ook weer netjes terug moet geven. Aantrekkelijk omslag met daarop Mimi op de maan. Vanaf ca. 2 jaar.

Suggestions