Livre
Néerlandais

Heksje Mimi en de baby

Kathleen Amant (auteur)

Heksje Mimi en de baby

Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Heksje Mimi mag samen met Roosje op heksenbaby Finn passen. Ze doen allerlei leuke spelletjes met hem. Maar waar komt ineens die vieze geur vandaan? Prentenboek met paginagrote eenvoudige illustraties in warme kleuren. Vanaf ca. 3 jaar.
Sujet
Baby's, Heksen
Titre
Heksje Mimi en de baby
Auteur
Kathleen Amant
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Hasselt: Clavis, 2015
[28] p. : ill.
ISBN
9789044823615 (hardback)

Commentaires

Groot, vierkant prentenboek waarin heksje Mimi samen met Roosje op baby Finn mag passen. Dat vinden ze geweldig, ze doen allerlei leuke spelletjes met hem. Totdat het opeens wel erg vies gaat ruiken. Toch heeft niemand een windje gelaten en ook niet in de hondenpoep getrapt. Waar komt die geur dan vandaan? Met vaart geschreven, grappig verhaal dat peuters zeker zal boeien en waar ze door de grote, duidelijke en aantrekkelijke illustraties waar steeds weer iets op te ontdekken valt, ook naar zullen blijven kijken. De figuurtjes zijn zwart-omlijnd met simpele gezichtsuitdrukkingen en de kleuren zijn helder en duidelijk. De tekst is gedrukt in de gekleurde achtergrond en soms wat moeilijk leesbaar als de achtergrond wat donker is. Poes, muis en spin zijn de elementen die op vrijwel iedere bladzijde terugkeren. Op de schutbladen staan de acht heksjes afgebeeld met hun naam erbij vermeld. Dit twaalfde deel uit de serie over heksje Mimi is opnieuw een aantrekkelijke en stevig uitgevoerde ui…Lire la suite

Heksje Mimi en de baby

Heksje Mimi en haar vriendin Roosje moeten even op het babybroertje van heksje Ella passen. Ze beleven samen veel plezier tot het heksenbabytje Finn onverwacht begint te huilen. Ze proberen Finn met allerlei heksenkunstjes te troosten en stellen vast dat ze eigenlijk niet goed weten hoe ze een baby moeten verzorgen. Zou hij honger hebben? Een flesje naaktslakkenpap wil hij niet. Dan ruiken ze een poepgeur in huis. Ze kijken of ze soms in hondenpoep getrapt hebben. Overal in huis gaan ze op zoek. Tot Ella terugkomt en meteen merkt dat Finn een schone luier aan moet.

Dit eenvoudige verhaaltje wordt grappig ingekleed maar mist originaliteit. De illustraties in felle kleurtjes spreken kleuters zeker aan. Er zijn leuke typische accentjes aangebracht, zoals het heksenspeelgoed (spinnetje, draakje, ...) en vliegen op een bezemsteel. Jammer van de stereotiepe gezichtjes waardoor de emoties nauwelijks zichtbaar zijn en je de vriendinnetjes niet van elkaar kan onderscheiden.

Lire la suite