Livre
Néerlandais

Anna wil een huisdier

Kathleen Amant (auteur)

Anna wil een huisdier

Dans la série:
Public cible:
0-2 ans et plus
Genre:
Anna wil graag een huisdier, maar ze kan niet kiezen. Een hond of een konijn of een vogel? Dan krijgt de poes van tante Kiki jongen. Prentenboek met eenvoudige illustraties in heldere kleuren. Vanaf ca. 2,5 jaar.
Sujet
Huisdieren
Titre
Anna wil een huisdier
Auteur
Kathleen Amant
Langue
Néerlandais
Éditeur
Hasselt: Clavis, 2015
[26] p. : ill.
ISBN
9789044825442 (hardback)

Commentaires

Anna mag een huisdier kiezen. Ze vindt het konijn van Marthe leuk, maar ook de vogel van buurvrouw Nancy, het hondje van Arthur én de poes van tante Kiki. Als de poes van tante Kiki kittens krijgt, mag Anna er een uitkiezen van haar tante. Dan weet Anna het zeker, ze wil een poes. Papa leert haar hoe ze met haar poesje moet omgaan. Het stevige glanzende papier, het bijna vierkante formaat en de afgeronde hoeken maken het boek gemakkelijk te hanteren door peuterhandjes. De heldere tekst die goed op het niveau van jonge kinderen is afgestemd, staat steeds op de linkerpagina in een speels schreefloos lettertype op een witte achtergrond. Aan de rechterkant staat een paginagrote illustratie waar in sprekende kleuren tegen een egale, felgekleurde achtergrond te zien is wat de tekst beschrijft. De eenvoudige zwart omlijnde prenten doen zowel op het gebied van perspectief als details kinderlijk aan. De figuren kijken je bijna altijd frontaal aan, meestal breed lachend. Deeltje uit de uitgebr…Lire la suite

Anna wil een huisdier

Anna is gek van dieren. In haar omgeving kent ze heel wat mensen die er eentje hebben. Haar vriendinnetje Marthe heeft een konijn, met lange oren en een lief snoetje. Anna mag Pruts strelen en een wortel geven. Tante Kiki heeft een kat, waarmee ze mag spelen. Oma en opa hebben een goudvis. Als Marthe haar neus tegen de viskom drukt, lijkt het wel of de vis haar kusjes komt geven. De buurvrouw heeft een kanarie, die antwoordt als Anna ertegen praat. Arthur, de buurjongen, heeft een klein hondje, dat heel hard kan rennen. Anna wil zelf ook graag een huisdier maar weet niet welk dier ze moet kiezen. Op een dag stelt mama voor om even te gaan kijken bij tante Kiki. Haar kat heeft kleintjes gekregen en Anna mag er eentje uitkiezen. Het wordt een ros kattinnetje, dat de naam Charlie krijgt. Anna zorgt er heel goed voor en papa legt haar uit hoe ze met de kat moet omgaan. Al gauw is Charlie haar liefste vriendje.

Stevig uitgegeven vierkant boek met afgeronde hoeken, dat goed ha…Lire la suite

Suggestions