Livre
Néerlandais

Ten strijde

Katherine Alice Applegate (auteur), Max Konstenko (dessinateur), Hanneke Van Soest (traducteur)
Byx (ik-persoon) gaat met haar vrienden Tobbel, Khara, Renzo en Gokker op zoek naar de verborgen darienekolonie. Daar hoopt Byx te ontdekken dat ze niet de laatste van haar soort is. Tijdens hun gevaarlijke tocht stuiten ze op een oorlogscomplot dat vele levens zal kosten. Vanaf ca. 10 jaar.
Extra subject
fantasy
Titre
Ten strijde / Katherine Applegate ; met illustraties van Max Kostenko
Auteur
Katherine Alice Applegate
Dessinateur
Max Konstenko
Traducteur
Hanneke Van Soest
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The first
Éditeur
Amsterdam: Billy Bones, 2019
395 p. : ill.
ISBN
9789463850131 (hardback)

Commentaires

Is Byx (ik-persoon) de laatste overlevende van haar soort? Volgens een oude legende moet er een verborgen darienekolonie bestaan op het levende eiland Tarok. Met een sprankje hoop gaan Byx, Tobbel, Khara, Renzo en Gokker op weg, maar het gevaar loert achter elke hoek en de dreiging van een oorlog wordt met de dag groter. Na een angstaanjagende ontmoeting met de terramants – een andere dominante soort – ontdekken zij dat het complot om Nedarra van de kaart te vegen nog omvangrijker is dan zij dachten. Tweede deel, na 'Opgejaagd'* van de boeiende trilogie 'De Eindeling' over een fantasywereld, waarin geweld, slavernij, vooroordelen, verdeeldheid en verlies voorkomen. De hoofdfiguren vormen een sterke groep, strijdend voor eenheid en verbondenheid. Zij hebben gelaagde, complexe karakters, moeten moeilijke beslissingen nemen en voelen zich verantwoordelijk. Het boek is opgebouwd uit vier delen, ingeleid met een sfeervolle, paginagrote illustratie in grijstinten. Meeslepend, vlot lezend ve…Lire la suite

À propos de Katherine Alice Applegate

Katherine Alice Applegate, née le 9 octobre 1956, à Ann Arbor dans le Michigan, est une romancière américaine.

Biographie

Katherine Alice Applegate est l'autrice de plusieurs séries de science-fiction, Les Survivants (Remnants), Everworld et Animorphs, qu'elle a écrit avec son mari Michael Grant, lui-même auteur de la série Gone.

Elle a écrit plus de soixante-dix livres pour les adolescents, dont les séries précitées mais aussi la série Prénom Zoé (Boyfriends/Girlfriends puis Making Out) et d'autres livres sur les amours adolescentes.

Elle vit actuellement à Chapel Hill.[pertinence …En lire plus sur Wikipedia