Livre
Néerlandais

Mijn vriend Crenshaw

Katherine Alice Applegate (auteur), Annelies Jorna (traducteur)
Public cible:
9-11 ans et plus
Als Jackson en zijn familie het moeilijk hebben, komt Jacksons vroegere fantasievriend terug: de gigantische kat Crenshaw. Maar is Jackson niet veel te oud voor een fantasievriendje? Vanaf ca. 10 jaar.
Titre
Mijn vriend Crenshaw / Katherine Applegate
Auteur
Katherine Alice Applegate
Traducteur
Annelies Jorna
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Crenshaw
Éditeur
Amsterdam: Em. Querido's Kinderboeken Uitgeverij, 2017
256 p.
ISBN
9789045119960 (hardback)

Commentaires

Als zijn ouders de rekeningen weer niet kunnen betalen (zij leefden al eerder in een auto) en zij met hun gezin weer het huis uitgezet dreigen te worden, duikt onverwacht de fantasievriend van Jackson (ik-figuur) weer op. Crenshaw is een grote, pratende kat die door zijn doen en laten zorgt dat Jackson de zaken in perspectief blijft zien. Hoewel hij nu in groep zeven zit en zich te oud voelt voor een fantasievriend, blijkt ook zijn vriendin Marisol zo’n vriend te hebben. Dat maakt het voor Jackson makkelijker om ermee om te gaan. Aangrijpend verhaal over een levensfase van een jong kind waarin hij geconfronteerd wordt met het geldgebrek van zijn ouders en de nare consequenties die dat heeft voor alle gezinsleden. De teksten zijn verdeeld over korte hoofdstukken, het taalgebruik is niet moeilijk en herkenbaar voor de doelgroep. Het verhaal gaat vooral over de emoties van de jongen zonder die op te blazen. Een boek zonder spanning maar met een hartverwarmend verhaal dat je niet makkelij…Lire la suite

À propos de Katherine Alice Applegate

Katherine Alice Applegate, née le 9 octobre 1956, à Ann Arbor dans le Michigan, est une romancière américaine.

Biographie

Katherine Alice Applegate est l'autrice de plusieurs séries de science-fiction, Les Survivants (Remnants), Everworld et Animorphs, qu'elle a écrit avec son mari Michael Grant, lui-même auteur de la série Gone.

Elle a écrit plus de soixante-dix livres pour les adolescents, dont les séries précitées mais aussi la série Prénom Zoé (Boyfriends/Girlfriends puis Making Out) et d'autres livres sur les amours adolescentes.

Elle vit actuellement à Chapel Hill.[pertinence …En lire plus sur Wikipedia