Livre
Anglais

Labyrinth

Kate Mosse (auteur)
Het leven van een jonge vrouw uit 2005, die in een grot in de Languedoc twee skeletten en een ring vindt loopt parallel aan dat van een jonge vrouw die in 1209 van haar vader een boek in veiligheid moet brengen.
Titre
Labyrinth
Auteur
Kate Mosse
Langue
Anglais
Éditeur
London: Orion, 2005
VIII, 531 p. : krt.
ISBN
0-75286-053-4 9780752860534

Commentaires

In 2005 ontdekt Alice tijdens een archeologische opgraving in een grot in de Languedoc twee eeuwenoude skeletten, mysterieuze inscripties en een ring. In 1209, de tijd van de kruistocht tegen de Catharen, moet Alaïs van haar vader een boek in veiligheid brengen, dat samen met twee andere delen het geheim van de heilige Graal bevat. Alice en Alaïs komen beiden in levensgevaar. In deze roman wisselt de auteur tussen heden en verleden: af en toe bijna parallelle verhalen, waarin de dappere hoofdpersonen het ieder in hun eigen tijd opnemen tegen degenen die de Graal ook willen bezitten, zowel mannen als vrouwen. Beiden worden geconfronteerd met geweld en het gevecht om dierbaren. Auteur en BBC-presentatrice Mosse schrijft een geweldige roman, waaruit blijkt dat ze historie perfect weet te combineren met spanning, intrige en een vleugje romantiek. De sfeer van de Middeleeuwen en ook het Franse landschap is zeer goed getekend. Dialogen lezen vlot weg, personages zijn duidelijk, maar beslist…Lire la suite

À propos de Kate Mosse

CC BY-SA 3.0 - Image by Patryk Korzeniecki (Patrol110)

Kate Mosse OBE, née le 20 octobre 1961 dans le Sussex en Angleterre, est une romancière britannique.

Biographie

Enfance et Famille

Née dans le Sussex, elle fait ses classes au Chichester High Scholl et au New College, d'Oxford. C'est là qu'elle rencontre son futur mari, Greg Mosse. Après avoir obtenu son diplôme, elle travaille pendant sept ans dans l'édition.

L'écrivain

En 1996, elle publie son premier roman, Eskimo Kissing, suivi en 1998 par Crucifix Lane. De 1998 à 2001, elle occupe le poste de directrice exécutive du Chichester Festival Theatre. Parallèlement, elle poursuit ses recherches pour son nouveau roman.

En 2005, elle connait un succès international avec son rom…En lire plus sur Wikipedia