Livre
Néerlandais
Edie Burchill en haar moeder hebben nooit een goede band gehad. Maar wanneer ze een verloren gewaande brief ontvangen, begint Edie te vermoeden dat haar moeder achter haar emotionele afstandelijkheid een oud geheim verbergt. Edie weet dat haar moeder als vijftienjarig meisje tijdens de oorlog werd geëvacueerd uit Londen en logeerde op een kasteel bij de familie Blythe: de mysterieuze Juniper, haar
Titre
De vergeten brief
Auteur
Kate Morton
Traducteur
Bob Snoijink
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The distant hours
Édition
3
Éditeur
Amsterdam: Boekerij, 2011
496 p.
ISBN
9789022557365 (paperback)

Commentaires

Het begint met een mysterieuze brief die in 1992 na vijftig jaar bezorgd wordt bij de moeder van Edie Burchill. De inhoud van de brief is reden voor Edie (ik-figuur) om beetje bij beetje het verleden van haar moeder te ontrafelen. De zoektocht brengt haar bij drie oude vrijgezelle zussen die op een verwaarloosd kasteel wonen in Kent. Welke geheimen verbergt dit kasteel en is het wel de moeite waard om naar aanleiding van onthullingen een geschiedenis recht te zetten? Het verhaal wisselt in tijd tussen 1992 en de periode 1939-1941. Oude dagboeken, herinneringen en geheimen naast de vreemde geschiedenis van de ‘Mud man’ geven sfeer aan het geheel. Het taalgebruik is mooi, soms zelf poëtisch. Een familieroman met spanning en romantiek wat veel lezers zal aanspreken. De Australische schrijfster (1976) schreef eerder ‘Het geheim van de zusters’(2007) en ‘De vergeten tuin’(2008), boeken die eveneens geheimen bevatten en verschillende verhaallijnen hebben. Kleine druk.

À propos de Kate Morton

Kate Morton (née en 1976) est une écrivaine australienne connue pour ses romans gothiques.

Biographie

Kate Morton a une maîtrise de littérature victorienne et un doctorat sur le gothique dans la littérature contemporaine. Elle est l'aînée d'une famille de 3 enfants. Étant enfant, elle lisait des livres d'Enid Blyton. Elle est mariée à un musicien de jazz dont elle a eu trois enfants.

Œuvre

Romans

 • The House At Riverton, 2006
  • Les Brumes de Riverton, 2007
 • The Forgotten Garden, 2008
  • Le Jardin des secrets, 2009
 • The Distant Hours, 2010
  • Les Heures lointaines, 2011
 • The Secret Keeper, 2012
  • La Scène des souvenirs , 2013
 • The Lake House, 2015