Livre
Néerlandais
In 1933 is na een midzomerfeest het jongste kind van een familie die op een landgoed in Cornwall woont, spoorloos verdwenen; als in 2003 een jonge, op non-actief gestelde rechercheur de zaak probeert op te lossen, stuit ze op geheimen en mysteries in de familie.
Titre
Aan de rand van het meer
Auteur
Kate Morton
Traducteur
Rob Van Moppes Marian Van der Ster Louise Willenborg
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The lake house
Éditeur
Amsterdam: Boekerij, 2015
494 p.
ISBN
9789022572566 (paperback)

Commentaires

Cornwall, 1933: de familie Edevane leeft op een prachtig landgoed. Het leven is hen gunstig gezind tot er na het jaarlijkse midzomerfeest ontdekt wordt dat het jongste kind, Theo, spoorloos is verdwenen. De zaak wordt niet opgelost, de familie vertrekt naar Londen en probeert daar het leven weer op te pakken. Alleen moeder Eleanor reist één keer per jaar terug naar hun vroegere landgoed. Na haar dood laat ze het landgoed achter aan haar dochter Alice, maar die bezoekt het nooit. In 2003 wordt de jonge rechercheur Sadie Sparrow gedwongen verlof op te nemen, omdat ze emotioneel te verwikkeld is geraakt in de zaak van een moeder die haar dochter achtergelaten had. Ze bezoekt haar opa Bertie in Cornwall en stuit op een dag tijdens het joggen op het landgoed van de familie Edevane. Zal de vermissingszaak van de kleine Theo ooit worden opgelost? Een spannend en boeiend verhaal, vol mysteries, met verschillende verhaallijnen, zich afwisselend afspelend in verleden en heden. Vijfde roman van …Lire la suite

À propos de Kate Morton

Kate Morton (née en 1976) est une écrivaine australienne connue pour ses romans gothiques.

Biographie

Kate Morton a une maîtrise de littérature victorienne et un doctorat sur le gothique dans la littérature contemporaine. Elle est l'aînée d'une famille de 3 enfants. Étant enfant, elle lisait des livres d'Enid Blyton. Elle est mariée à un musicien de jazz dont elle a eu trois enfants.

Œuvre

Romans

 • The House At Riverton, 2006
  • Les Brumes de Riverton, 2007
 • The Forgotten Garden, 2008
  • Le Jardin des secrets, 2009
 • The Distant Hours, 2010
  • Les Heures lointaines, 2011
 • The Secret Keeper, 2012
  • La Scène des souvenirs , 2013
 • The Lake House, 2015