Livre
Néerlandais
Als haar man wordt gevraagd een prostitutiezaak voor een televisieprogramma te verslaan, neemt het leven van een Zweedse journaliste een dramatische wending.
Titre
Besmet
Auteur
Katarina Wennstam
Langue
Néerlandais
Langue originale
Suédois
Titre original
Smuts
Éditeur
Amsterdam: Cargo, 2008
379 p.
ISBN
9789023427308

Commentaires

Wanneer in Zweden een prostitutienetwerk met Estse meisjes wordt opgerold, is de media-aandacht voor de daaropvolgende rechtszaak tegen de drie pooiers enorm. Madeleine Edwards is de dienstdoende officier van justitie die vindt dat niet alleen de drie verdachten schuldig zijn, maar dat ook hun klanten gestraft moeten worden. Journaliste Maria Allende is een fervente feministe die van de bestrijding van het geweld van mannen tegen vrouwen haar stokpaardje heeft gemaakt. Rebecca Wahl is de baas van Maria en werkt als misdaadjournaliste bij de Zweedse televisie. Haar man, Jonas Wahl, is een topadvocaat en geeft tijdens deze spraakmakende zaak commentaar voor de televisie.
De Wahls zijn voor de buitenwereld het perfecte paar: ze zijn knap, slim, rijk en kunnen een succesvolle professionele carrière combineren met het opvoeden van hun twee kinderen Emma en Oliver. Achter deze façade verloopt echter niet alles op wieltjes; zo spreekt de 14-jarige Emma af met mannen die ze leert kennen o…Lire la suite
Jonas Wahl, advocaat, rijk en knap, is getrouwd met de journaliste Rebecca; samen hebben ze twee tienerkinderen. Het verhaal speelt zich af in Stockholm, waar Jonas een bekende televisiecommentator wordt bij het nieuws over een bende die zich bezighoudt met mensensmokkel en prostitutie. In de eerste hoofdstukken komen er barsten in Jonas’ onberispelijke uiterlijk en gedrag. Zowel de officier van justitie, een collega-journaliste van Rebecca als Rebecca zelf proberen erachter te komen wie verantwoordelijk is in de controversiële prostitutiezaak. In korte hoofdstukken wordt, steeds vanuit wisselend perspectief, het net rond de dader aangetrokken. De seksscènes zijn vrij expliciet, maar nergens grof of banaal. De vertaling van dit sterke debuut is uitstekend. De auteur schaart zich hiermee in de rij van andere bekende Scandinavische thrillerauteurs als Unni Lindell en Karin Fossum. Paperback met vrij kleine druk.