Livre
Néerlandais

Voor altijd bij jou

Karla Stoefs (auteur)

Voor altijd bij jou

Dans la série:
Public cible:
9-11 ans et plus
De 11-jarige Hannah is niet blij als haar oom en tante uit Amerika bij haar in huis komen wonen met hun ernstig zieke zoon Gill. Maar hoe beter zij hem leert kennen, hoe meer ze op hem gesteld raakt. Vanaf ca. 11 jaar.
Titre
Voor altijd bij jou
Auteur
Karla Stoefs
Langue
Néerlandais
Éditeur
Leuven: Davidsfonds, 2003
110 p.
ISBN
90-5908-078-5

Commentaires

Voor altijd bij jou van Karla Stoefs is een van de opmerkelijkste debuten van 2003. Dat is niet meteen te danken aan de verhaalinhoud, maar wel aan de manier waarop sfeer en emoties worden opgeroepen.
Haar rustige leventje van Hannah dreigt door elkaar geschud te worden als oom Fredo, tante Zoë en neef Gill bij hen komen wonen. De ernstig zieke Gill zou in haar kamer slapen en zij moet bij haar jongere broertje, wat ze verschrikkelijk vindt.
Als Gill arriveert, vraagt hij echter meteen of hij op zolder mag slapen, dicht bij de sterren. Hannah helpt hem met plezier het zolderkamertje inrichten en raakt geboeid door haar neef, door zijn enthousiasme voor de zee, zijn bijzondere band met de sterren, zijn liefde voor klassieke muziek. Toch blijft er tussen hen een afstand die ze maar af en toe echt weten te overbruggen. Hun band is als eb en vloed. Nadat ze elkaar vonden op het zolderkamertje, komt er een verwijdering als Gill haar broertje Piet voor zich inneemt. Nog dieper …Lire la suite
In de ik-vorm geschreven verhaal vanuit het perspectief van de 11-jarige Hannah die met haar ouders en broertje aan de Belgische kust woont. Bij dit gezin trekken een naar Amerika geëmigreerde oom en tante in met hun ernstig zieke zoon Gill. Men hoopt, tegen beter weten in, dat de zeelucht Gill zal genezen. Na aanvankelijk verzet van Hannah worden neef en nicht de beste maatjes mede door hun zoektocht naar het oorlogsverleden van hun overleden opa. Ontroerend beschreven verhaal over een modern en realistisch meisje dat leert omgaan met verdriet door mee te leven met haar vroegwijze en poëtisch ingestelde neef. Thema's als vriendschap en liefde, afscheid nemen en dood worden op subtiele wijze in eigentijds taalgebruik verwoord. Opmerkelijk debuut. Vanaf ca. 11 jaar.