Livre
Néerlandais

Uiterlijk en zelfbeeld

Karla Fitzhugh (auteur)

Uiterlijk en zelfbeeld

Dans la série:
Public cible:
12-14 ans et plus
Het beeld dat je van jezelf hebt, heeft invloed op je leven en gezondheid. Verteld wordt welke factoren bijdragen aan je zelfbeeld en hoe je het beeld van jezelf kunt verbeteren. Met kleurenfoto's. Vanaf ca. 13 jaar.
Titre
Uiterlijk en zelfbeeld
Auteur
Karla Fitzhugh
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Body image
Éditeur
Etten-Leur: Corona, 2008
64 p. : ill.
ISBN
9789055662753

Commentaires

Ars Scribendi is gespecialiseerd in informatieve jeugdboeken over uiteenlopende onderwerpen, zoals wereldoriëntatie, geschiedenis, algemene vorming en maatschappij. De boeken kunnen uitstekend dienen voor werkstukken of als extra lesmateriaal. Voor de docent bieden de uitgaven van Ars Scribendi aanvullende informatie bij het behandelen van specifieke onderwerpen. De serie 'Wat je moet weten over...' richt zich tot twee doelgroepen: 8 tot 12 jaar en 12 tot 16 jaar. In de boeken voor de jongere doelgroep worden kinderen aangemoedigd om na te denken over maatschappelijke vraagstukken, en leren ze hun eigen mening te vormen aan de hand van de informatie die ze krijgen. De serie voor de oudere doelgroep wil jongeren bewust maken. Zo worden allerlei mythen en misvattingen behandeld rond drugs, seksueel overdraagbare aandoeningen en maatschappelijke vraagstukken.
In die laatste serie hoort ook Wat je moet weten over uiterlijk en zelfbeeld thuis. Het beeld dat we van onszelf hebben,…Lire la suite
Dit boek gaat over het beeld dat mensen - en dan met name tieners - van zichzelf hebben. Sommige mensen hebben een positief zelfbeeld, anderen een negatief. Je zelfbeeld heeft een grote invloed op hoe je je geestelijk en lichamelijk voelt. In de zes hoofdstukken die het boek telt, worden de volgende onderwerpen besproken: invloed van de samenleving op het zelfbeeld; voedsel(problemen) en beweging; uiterlijk; puberteit; plastische chirurgie en tot slot het verbeteren van je zelfbeeld. Het boek wordt verlevendigd door een groot aantal kleurenfoto's, ervaringsverhaaltjes en kadertjes met interessante feiten. De auteur is arts en voedingsdeskundige. Het helder geschreven boek is een deeltje uit de serie 'Wat je moet weten over…'. Het boek besluit met een verklarende woordenlijst en een register. Een duidelijk boek, maar het vertelt niets nieuws. De schrijfster is arts en voedingsdeskundige en publiceert over gezondheid, leefstijl en jongeren. Vanaf ca. 13 jaar.