Commissaris Stadler van de recherche in Du͏̈sseldorf en profiler Liz Montario krijgen te maken met moorden die als nagespeelde scenes uit horrorfilms op het internet worden getoond.
Titre
Ik zie, ik zie ...
Auteur
Karen Sander
Traducteur
Ans Van der Graaff David Orthel
Langue
Néerlandais
Langue originale
Allemand
Titre original
Ich sehe was, und das ist tot
Éditeur
Antwerpen: Manteau, 2016
387 p.
ISBN
9789022332801 (paperback)

Commentaires

Commissaris Stadler van de recherche in Düsseldorf krijgt te maken met moorden die als nagespeelde scenes uit horrorfilms op het internet worden vertoond. Maar al spoedig tijdens zijn onderzoek wordt hij zelf de hoofdverdachte. Hij gaat zelf op onderzoek uit en er ontstaat een spannend kat-en-muisspel, waarbij ook zijn directe collega’s betrokken worden, alsook profiler Liz Montario. Omdat de moordenaar telkens een versleutelde boodschap voor de volgende moord in de film verwerkt, ontstaat een wedloop op leven en dood. De Duitse schrijfster K. Sander (pseudoniem van Sabine Kleve) laat deze derde roman* rond het duo Stadler en Montario beginnen in Amerika. Daar ziet een klein meisje hoe het lijk van haar moeder in een meer wordt gegooid door twee mannen. Pas helemaal op het eind wordt duidelijk wat deze scene met de rest van het verhaal te maken heeft. Een knap opgebouwde thriller, vlot geschreven, spannend en makkelijk te lezen en geschikt als vakantielectuur. Zal veel lezers aansprek…Lire la suite

À propos de Karen Sander

CC BY-SA 3.0 - Image by Sabine Klewe

Sabine Klewe, née le 1er février 1966 à Düsseldorf, en Allemagne, est une femme de lettres allemande, autrice de roman policier et de roman historique.

Biographie

Sabine Klewe étudie la littérature et la traduction littéraire à Düsseldorf et à Londres. Avant de se consacre entièrement à l'écriture, elle a été pendant dix ans traductrice littéraire indépendante et chargée de cours à l'université Heinrich Heine de Düsseldorf.

En novembre 2006, pour sa nouvelle Marilyn, elle est nommée pour le Kärntner Krimipreis et, en décembre 2006, est lauréate du Förderpreis für Literatur der Landeshauptstadt Düsseldorf. En 2014, elle termine un doctorat sur le l'écrivaine britanniq…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions