Livre
Néerlandais

Magiër tegen wil en dank

Karen Miller (auteur), Selma Soester (traducteur)
De nazaten van visser/weermagie͏̈r Asher nemen het op tegen de kwaadaardige tovenaar Mog die opnieuw de macht naar zich wil toetrekken. Vervolg op 'De uitverkoren magie͏̈r'.
Extra subject
fantasy
Titre
Magiër tegen wil en dank
Auteur
Karen Miller
Traducteur
Selma Soester
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The reluctant mage
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Luitingh Fantasy, 2011
544 p.
ISBN
9789024580057 (paperback)

Commentaires

Magiër tegen wil en dank is het tweede en laatste deel in het verhaal over de strijd tegen de boosaardige magiër Morg. In het eerste deel, De uitverkoren magiër, lijkt Morg verslagen door de Onschuldige Magiër, die met behulp van de prins van Vharne Morg overwint. In dit tweede deel blijkt Morg echter nog in leven te zijn. Hij heeft het lichaam van Rafel, de zoon van de Onschuldige Magiër, overgenomen en verzamelt opnieuw zijn krachten om wraak te nemen. Deenie, de dochter van de Onschuldige Magiër, gaat op zoek naar haar verdwenen broer, en krijgt daarbij de hulp van Charis, haar beste vriendin die verliefd is op Rafel. Tevens hopen ze een oplossing te vinden voor de verwoestende magie die hun thuisland Lur langzaam verteerd.
Ondertussen krijgt Vharne, een buurland van Lur, te maken met zwervers die lijden aan ‘hersenrot’, een ziekte veroorzaakt door Morg die hen veranderd in hersenloze, langzaam wegrottende wezens. Kroonprins Ewen en zijn broer Padrig gaan eropuit…Lire la suite
Deel twee van een tweede tweeluik over de wereld van de Onschuldige Magiër. Asher, titelheld uit het vorige tweeluik, ligt in coma, dus moeten ditmaal zijn kinderen de wereld redden. De dochter Deenie is de ware held van dit deel. Zij en haar verwende vriendin trekken de wildernis in om de slechterik te verslaan, de kwaadaardige tovenaar Mog, en beiden leren daardoor veel over zichzelf. Anders dan in het eerste deel is dit deel vol met actie. Hoewel de afloop buiten kijf staat, is het verloop van het verhaal niet voorspelbaar. Dialogen zijn niet Millers sterkste kant. Deze zitten vol herhalingen en het gezocht ruwe taalgebruik van Ashers familie gaat ten lange leste tegenstaan. Adequate vertaling. Niet los te lezen van het eerste tweeluik en het eerste deel, 'De uitverkoren magiër' (2010)*. Kleine druk; voorin een kaartje.

À propos de Karen Miller

CC BY 2.0 - Image by Catriona Sparks from Wollongong, Australia

Karen Miller, née en 1961 à Vancouver au Canada, est une romancière australienne de science-fiction et de fantasy.

Biographie

Karen Miller partit pour l'Australie à l'âge de deux ans. Après des études à l'Université technologique de Sydney, elle partit en Angleterre pour trois ans avant de retourner en Australie..

En 2005 elle publie son premier roman, The Innocent Mage, premier tome de sa série Kingmaker, Kingbreaker, suivi peu après par Innocence Lost. The Innocent Mage connut un grand succès en Australie et fut finaliste en 2005 du prix Aurealis pour la fantasy. Après qu'elle a écrit plusieurs autres romans, L'Impératrice de Mijak et The Riven Kingdom furent nommés au prix James Tiptree, Jr.. Elle écrivit …En lire plus sur Wikipedia