Livre
Néerlandais

De neus van Arthur

Kaat Vrancken (auteur), Bert Dombrecht (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
6-8 ans et plus
De familie Staartjes stamt af van honden. Ze horen en ruiken net zo goed, eten kluiven, maar doen zich voor als mensen. Wanneer de poes en kittens van Lily gestolen worden, gaat Arthur Staartjes (9) op zoek naar de dader. Vanaf ca. 8 jaar.
Titre
De neus van Arthur
Auteur
Kaat Vrancken
Dessinateur
Bert Dombrecht
Langue
Néerlandais
Éditeur
Antwerpen: Querido, 2014
135 p. : ill.
ISBN
9789045117348 (hardback)

Commentaires

De familie Staartjes stamt af van de honden. Ze horen en ruiken net zo goed, eten kluiven, maar doen zich voor als mensen. Wanneer de poes en de kittens van Lily, een klasgenootje van Arthur Staartjes (9), gestolen worden, gaat Arthur op zoek naar de dader. Tijdens het kamp redt hij door zijn goede reukvermogen samen met Rick zijn juf en klas, maar kan hij dan nog geheim houden dat hij een kluiver is? Een vlot leesbaar humoristisch verhaal met veel dialogen, waarbij het in het begin niet direct duidelijk is wat kluivers zijn, ondanks dat de familie Staartjes op de eerste twee pagina's voorgesteld worden. Bevat veel potloodtekeningen, ingekleurd met oranje en bruin, die in grootte variëren. Ook de drukletter is bruin. Een aardig verhaal voor kinderen vanaf ca. 8 jaar.

De neus van Arthur

De familie Staartjes is nieuw in het dorp en dat vraagt altijd enige aanpassing. Dat geldt nog meer voor hen dan voor anderen want de Staarjes zijn verre afstammelingen van de honden, menshonden dus. Ze noemen zichzelf 'Kluivers' , want ze hebben enkele typische hondenkenmerken. Ze kluiven knoken af, rennen op z'n honds, krabben zich achter de oren en ze beschikken vooral over een fantastisch reukorgaan. Ze trachten hun geaardheid zoveel mogelijk te verbergen. Het is hun grote geheim en de reden waarom ze zo vaak verhuizen.

De hoofdpersoon is Arthur van negen jaar. Verder bestaat de familie uit een oma van 56, een mama van 34, Trixie (veertien), Gina (zeventien), Bruno (drie) en een echte hond: Magalles. Over een vader wordt niet gesproken, maar vooral Arthur mist hem heel erg. In Arthurs klas is er een meisje Lily waarmee hij het, ondanks het feit dat ze naar katten ruikt, heel goed kan vinden. Twee andere jongens die ook een boon voor Lily hebben, pesten Arthur. Lily's…Lire la suite