Een nazaat van de Assassijnen wordt naar de 15e eeuw teruggestuurd om een geheim te ontrafelen.
Titre
Assassin's creed
Directeur
Justin Kurzel
Acteur
Michael Fassbender Marion Cotillard Jeremy Irons
Compositeur
Jed Kurzel
Langue
Anglais
Éditeur
Twentieth Century Fox Home Entertainment, © 2017
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2016
Durée
ca. 111 min.
Note
Taalkeuze: Engels, Frans, Duits, Italiaans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Duits, Italiaans, Engels
EAN
8712626064213

Commentaires

Actie-avonturenfilm van de Australische regisseur Justin Kurzel, gebaseerd op de serie computergames die begon in 2007. In de hoofdrollen Michael Fassbender (Trespass against us; The light between oceans) en Marion Cotillard. Het verhaal is nieuw, maar lastig te volgen voor wie de games niet kent. Al eeuwen voeren de Tempeliers en de Assassijnen strijd om de macht over de mensheid. Inzet is de 'appel van Eden', die controle geeft over de vrije wil. Crimineel Callum Lynch wordt in 2016 ontvoerd door een moderne tak van de Tempeliers en gedwongen terug te gaan in de tijd. Hij is een afstammeling van de Assassijn Aguilar de Nerha die eind 15e eeuw in Spanje op zoek was naar de appel. De recensenten geven 2-3 sterren. Sabeth Snijders (NRC 3-1-'17): '(...) Assassin’s Creed is als kijken naar een kennis die gamet. Je hoopt stiekem dat-ie snel sneuvelt zodat je de controller kunt overnemen.' Kevin Toma (Volkskrant 5-1-'17) vindt de aanpak en setting prima, maar 'Probleem is dat de film nooi…Lire la suite

À propos de Justin Kurzel

CC BY-SA 3.0 - Image by Georges Biard

Justin Kurzel est un cinéaste australien, né le 3 août 1974 à Gawler (Australie). Il s'est fait connaître en réalisant Les Crimes de Snowtown pour lequel il a reçu l'AACTA Award du meilleur réalisateur.

Biographie

Carrière

Après Blue Tongue, un court métrage présenté en 2005 à la Semaine de la Critique au Festival de Cannes, il réalise Les Crimes de Snowtown, présenté à Cannes en 2011 dans la même catégorie. Il réalise ensuite Macbeth, nouvelle adaptation de la célèbre pièce de Shakespeare, présenté à Cannes en 2015, cette fois-ci en compétition officielle.

Vie privée

Il est marié à l'actrice Essie Davis depuis 2002. Ils ont des jumelles, Stella et Ruby, nées en 2006.

En lire plus sur Wikipedia

Suggestions