Livre
Néerlandais

Verboden magie

Juliet Marillier (auteur), Selma Soester (traducteur)
Neryn (15, ik-figuur) heeft een bovennatuurlijke gave: ze kan met wezens van het Goede Volk praten. Tijdens een zware tocht naar het noorden komt ze er achter dat haar gave meer betekent dan ze dacht. Vanaf ca. 15 jaar.
Extra subject
fantasy
Titre
Verboden magie
Auteur
Juliet Marillier
Traducteur
Selma Soester
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Shadowfell
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Luitingh Fantasy, 2012
320 p.
ISBN
9789024554119 (paperback)

Commentaires

Voor de doorgewinterde liefhebbers van het fantasygenre is Juliet Marillier geen onbekende naam. Ze heeft reeds een behoorlijk aantal titels op haar naam staan, waarvan de ‘Zeven wateren’-reeks voor haar grote doorbraak zorgde. Verboden magie is de eerste in een nieuwe serie boeken die zich afspelen in een sprookjesachtige wereld. We maken kennis met Neryn, een vijftienjarig meisje uit het koninkrijk Alban. Alban wordt geregeerd door de tirannieke koning Keldec die geen enkel middel schuwt om magie in zijn koninkrijk met wortel en tak wil uitroeien. Samen met haar vader is Neryn op de vlucht omdat ze over de speciale gave beschikt om met een elfenachtig volk te communiceren. Als Neryns vader haar inzet in een dobbelspel en haar verspeelt aan een mysterieuze vreemdeling, begint Neryns avontuur pas echt. Kleurrijke personages kruisen haar pad en staan haar bij in haar zoektocht naar haar lotsbestemming en haar strijd tegen het kwaad.
Verboden magie is een veelbeloven…Lire la suite
Neryn (15, ik-figuur) heeft een bovennatuurlijk gave: ze kan met wezens van het Goede Volk praten. Sinds koning Keldec aan de macht is in Alban is dat gevaarlijk. Zijn Handhavers hebben drie jaar geleden haar grootmoeder en broer gedood. Een van de Handhavers verzorgt haar als ze ziek is. Deze Flint zegt dat hij aan haar kant staat. Maar kan ze hem vertrouwen? Tijdens haar tocht naar het noorden komt Neryn erachter dat haar gave meer betekent dan ze dacht en dat ze voor grootse dingen is voorbestemd. Eerste deel van de eerste reeks voor jongeren van deze auteur, bekend van de boeken over 'Zeven Wateren'. Het verhaal komt wat traag op gang. Pas als Neryn meer interactie met mensen heeft, leer je haar kennen en ga je als lezer met haar meeleven. De proeven die ze moet doorstaan gaan haar behoorlijk gemakkelijk af, maar het wordt duidelijk dat haar beproevingen in volgende delen zwaarder zullen worden. Helaas bevat de vertaling een aantal taalfouten. Vanaf ca. 15 jaar.

À propos de Juliet Marillier

CC BY-SA 2.0 - Image by Catriona Sparks from Wollongong, Australia

Juliet Marillier, née le 27 juillet 1948 à Dunedin, est une écrivaine néo-zélandaise de fantasy, en particulier de fantasy historique. Elle vit actuellement en Australie.

Son roman Sœur des Cygnes a reçu le prix Imaginales 2010.

Biographie

Œuvres

Série Septenaigue

  1. Sœur des cygnes, L'Atalante, coll. La Dentelle du cygne, 2009 ((en) Daughter of the Forest, 2000)
  2. Fils de l'ombre, L'Atalante, coll. La Dentelle du cygne, 2010 (En lire plus sur Wikipedia