Livre
Néerlandais

Ravenvlucht

Juliet Marillier (auteur), Selma Soester (traducteur)
Om haar training als Ontbieder te kunnen voltooien, moet Neryn (15, ik-figuur) de vier ondergedoken Hoeders zien te vinden. Tijdens haar zoektocht brengt haar relatie met Flint haar in gevaar. Vanaf ca. 15 jaar.
Extra subject
fantasy
Titre
Ravenvlucht
Auteur
Juliet Marillier
Traducteur
Selma Soester
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Raven flight
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Luitingh Fantasy, 2013
318 p.
ISBN
9789024560653 (paperback)

Commentaires

Ravenvlucht van Juliet Marillier is het vervolg op het avontuur dat Neryn in het eerste boek, Verboden magie, heeft aangevangen. Neryn is aangekomen in Schaduwrots en klaar om haar training als Ontbieder aan te vangen ter voorbereiding op de grote strijd met Keldec. Haar missie begint in Schaduwrots zelf waar ze met de taak belast wordt om te communiceren met het Goede Volk dat onder Schaduwrots leeft, met als doel ervoor te zorgen dat ze zich bij de rebellie aansluiten, maar daar eindigt het niet. Van mogelijk groter belang is dat Neryn eropuit trekt om de Hoeders te bezoeken en hen te vragen haar te onderrichten zodat ze haar gave ten volle kan inzetten in de nakende strijd tegen Keldec. Tali, een geharde krijgster, en zijn rechterhand Regan worden, met enige tegenzin, de reisgezellen van Neryn. Samen vangen ze hun tocht aan, daarbij geconfronteerd met gevaren en meer bovennatuurlijke wezens. Met de tijd tegen hen en vijanden die constant op de loer liggen, is het van …Lire la suite
Neryn (15, ik-figuur) heeft een bovennatuurlijke gave, ze is een Ontbieder. Ze is voorbestemd om een eind te maken aan het bewind van de wrede koning Keldec van het koninkrijk Alban. Keldec verbiedt elke vorm van magie. Na jarenlang op de vlucht te zijn geweest voor de mannen van de koning, bereikt ze moe en verzwakt het rebellenkwartier van Schaduwrots. Haar training als Ontbieder kan beginnen. Onder strenge leiding van Tali werkt ze aan haar conditie tot ze de Hoeders kan gaan zoeken om hen zover te krijgen haar te helpen. Deze zware tocht onderneemt ze met Tali als haar vrouwelijke bewaker. Haar liefde voor Flint, een Handhaver die als rebellenspion werkt bij de koning, levert gevaar op. Neryn wordt zwaar op de proef gesteld tijdens de zoektocht naar de Kol van de Eilanden en de Heer van het Noorden. Vlot leesbaar, spannend fantasyverhaal met een vleugje romantiek. Tweede deel in de serie 'Verboden Magie'*. Vanaf ca. 15 jaar.

À propos de Juliet Marillier

CC BY-SA 2.0 - Image by Catriona Sparks from Wollongong, Australia

Juliet Marillier, née le 27 juillet 1948 à Dunedin, est une écrivaine néo-zélandaise de fantasy, en particulier de fantasy historique. Elle vit actuellement en Australie.

Son roman Sœur des Cygnes a reçu le prix Imaginales 2010.

Biographie

Œuvres

Série Septenaigue

  1. Sœur des cygnes, L'Atalante, coll. La Dentelle du cygne, 2009 ((en) Daughter of the Forest, 2000)
  2. Fils de l'ombre, L'Atalante, coll. La Dentelle du cygne, 2010 (En lire plus sur Wikipedia