Livre
Néerlandais
In ruil voor haar bevrijding uit de gevangenis door een geheimzinnige elf, moet een vrouw zich zeven jaar als genezer vestigen in het dorp Wintersdiep.
Extra subject
fantasy
Titre
Dromerspoel
Auteur
Juliet Marillier
Traducteur
Selma Soester
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Dreamer's pool
Éditeur
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, copyright 2016
447 p.
ISBN
9789024570379 (paperback)

Commentaires

Vlak voordat Meidoorn geëxecuteerd zal worden door hoofdman Mathuin, biedt een geheimzinnige elf aan om haar te bevrijden uit de gevangenis. In ruil voor zijn hulp moet ze zeven jaar in het dorp Wintersdiep doorbrengen als genezer en moet ze iedereen die om hulp vraagt helpen, zonder uitzondering. Haar medegevangene Grim gaat met haar mee. Ze gaan wonen in een huisje aan de rand van het Dromersbos. Vlak na hun aankomst komt de toekomstige verloofde van de prins van het gebied aan. Maar zij blijkt heel anders te zijn dan de prins dacht. Eerste deel uit de serie 'Meidoorn & Grim'. Het verhaal wordt afgewisseld per hoofdstuk verteld door Meidoorn, Grim of prins Oran. Ze hebben elk een heel eigen vertelstem die goed past bij hun karakter en status. Meidoorn en Grim zijn bijzondere hoofdpersonen, omdat ze niet erg sympathiek zijn. De plot in dit eerste deel is wat voorspelbaar, maar het overkoepelende verhaal van de serie is intrigerend: wat hebben Meidoorn en Grim meegemaakt voordat de le…Lire la suite

À propos de Juliet Marillier

CC BY-SA 2.0 - Image by Catriona Sparks from Wollongong, Australia

Juliet Marillier, née le 27 juillet 1948 à Dunedin, est une écrivaine néo-zélandaise de fantasy, en particulier de fantasy historique. Elle vit actuellement en Australie.

Son roman Sœur des Cygnes a reçu le prix Imaginales 2010.

Biographie

Œuvres

Série Septenaigue

  1. Sœur des cygnes, L'Atalante, coll. La Dentelle du cygne, 2009 ((en) Daughter of the Forest, 2000)
  2. Fils de l'ombre, L'Atalante, coll. La Dentelle du cygne, 2010 (En lire plus sur Wikipedia